havadurum

Çanakkale'de yine elektrik hatları yine yangın

Çanakkale merkez Beldemiz Mevkii’nde sabah saatlerinde meydana gelen ve kısa sürede kontrol altına alınan yangının, trafoda patlama olması nedeniyle çıktığı öğrenildi. Yangın, Çanakkale’deki elektrik hatlarının bakımsızlığı iddialarını gündeme getirdi.

1765

Çanakkale merkez Beldemiz bölgesindeki çalılık alanda duyulan patlama sesi ve ardından yükselen alevler, bölge sakinlerini tedirgin etti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına karadan müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Yangının, bölgede bulunan bir trafonun patlaması sonucu çıktığı belirtildi.

Soruşturma Başlatıldı

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Yangının çıkış nedeninin kesin olarak belirlenmesi için trafonun inceleneceği bildirildi. Yangında can kaybı veya yaralanma olmadığı, ancak maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Elektrik Hatları Sorunlu Mu?

Bu yıl Çanakkale’de, elektrik kaynaklı olduğu iddia edilen ikinci yangın yaşandı. 22 Ağustos’ta çıkan ve 4 bin hektarın üzerinde alanın zarar gördüğü yangının da elektrik hattından kaynaklandığı ileri sürülmüştü. Hem 22 Ağustos yangını hem de Beldemiz Mevkii’ndeki bu sabahki (12 Eylül) yangının görgü tanıkları tarafından elektrik hatlarıyla ilişkilendirilmesi, Çanakkale’deki hatların bakımsızlığına dikkat çekti. (Damla Yeltekin)

Paylaş