havadurum

Çanakkale Fen Lisesi Öğrencilerinden Bilimsel Üretkenlikte Yeni Adım

Çanakkale Fen Lisesi öğrencileri, önemli bir etkinliğe imza attı. Öğrenciler tarafından düzenlenen "Cumhuriyetin Yüzü Bilim" Öğrenci Kongresi, bilimsel çalışmaların sergilendiği bir platform olarak öne çıktı.

949

Çanakkale Fen Lisesi öğrencileri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fen Liselerinde başlatılan “Liselerde Bilim Uygulamaları Programı” kapsamında Öğrenci Kongresi düzenlendi. “Cumhuriyetin Yüzü Bilim” kongresine, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hava Özay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ile birlikte akademisyenler katıldı. Çanakkale Fen Lisesi öğrencileri, Nanoteknoloji, İklim Değişikliği, Sürdürülebilirlik, Yenilenebilir ve Alternatif Enerji Kaynakları, Geleceğin Teknolojileri gibi çeşitli alanlarda hazırladıkları çalışmaları sunarak dikkatleri üzerlerine çekti.

Rektör Erenoğlu ortak projeler yapılacağını söyledi

.Öğrencilerin yaptığı çalışmaları dinleyen Rektör Erenoğlu, Fen Liselerinin bilim üretim mutfağı olduğuna dikkat çekerek, öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin imkânlarının bilimsel araştırma yapmak ve proje çalışmak isteyen lise öğrencilerine açık olduğunu, Fen Lisesi ile Üniversitenin farklı bölümleri arasında yapılacak protokoller ile iş birliğinin daha da artacağını, ortak projeler yapılacağını söyledi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş