havadurum

Çanakkale için meteoroloji uyardı! 7 Ocak'da hava nasıl olacak?

Çanakkale’de bugün hava durumu sürprizlerle dolu! Sıcaklık, rüzgar, yağmur ve fırtına… İşte Çanakkale hava durumu için detaylar...

1642

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Çanakkale ilinde şiddetli yağış ve güçlü rüzgarın etkili olacağı uyarısı yapıldı. Özellikle 07 Ocak 2024 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren beklenen yağışın, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve hortum riski gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtiliyor. İşte detaylar:

Kuvvetli Yağış Alarmı!

Çanakkale ilinde 07 Ocak Pazar günü sabah saatlerinden itibaren başlayacak olan kuvvetli yağış, Meteoroloji'nin uyarısıyla dikkat çekiyor. İzmir, Aydın, Muğla, Manisa gibi komşu illerle birlikte, Çanakkale çevrelerinde sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın Şiddeti Artıyor!

Rüzgarın, gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege'den başlayarak Çanakkale'yi etkisi altına alacağı belirtiliyor. Güney ve güneybatı yönlerden esecek olan kuvvetli rüzgarın, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi risklere neden olabileceği vurgulanıyor.

Tedbirlerinizi Alın!

Çanakkale'de beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle yetkililer vatandaşlardan, sel felaketi, rüzgarın yol açabileceği çeşitli risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Meteoroloji Uyarıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çanakkale için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında bulundu.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş