havadurum

Çanakkale Ormanlarında Zararlı Böceklerle Mücadele Devam Ediyor

Çanakkale'nin yeşil örtüsünü korumak amacıyla Biga Orman İşletme Müdürlüğü ve Karabiga Orman İşletme Şefliği, zararlı böcek türlerine karşı kararlı bir mücadele yürütüyor.

1314

Çanakkale'nin yeşil örtüsünü korumak amacıyla Biga Orman İşletme Müdürlüğü ve Karabiga Orman İşletme Şefliği, zararlı böcek türlerine karşı kararlı bir mücadele yürütüyor. Özellikle Büyük Orman Bahçıvanı olarak bilinen Tomicus Piniperda böceğinin larvalarına karşı yapılan mücadele, sahadaki önlemlerle devam ediyor.


Mücadele Stratejisi: Mekanik ve Biyoteknik Yöntemler


Biga Orman İşletme Müdürlüğü ve Karabiga Orman İşletme Şefliği, 160-164-169 numaralı bölgelerde, özellikle Büyük Orman Bahçıvanı'nın zararlarına karşı aktif bir şekilde mücadele ediyor. Sahada uygulanan mekanik mücadele yöntemiyle, böceğin larvaları uçma zamanı gelmeden önce ortadan kaldırılıyor. Ayrıca, larva olan fidanlar mobil dal öğütme makinası ile yok ediliyor.


Mücadele Nisan Ayına Kadar Sürecek


Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Şubat ayının sonlarından itibaren başlayan mücadele, Büyük Orman Bahçıvanı böceğinin uçma zamanı olan Nisan başına kadar devam edecek. Bu süreçte, sahada bulunan Akdeniz Çam kabuk böceği için de biyoteknik mücadele kapsamında feromon tuzakları kullanılarak mücadele ediliyor.


Doğa Dostu Mücadele Yöntemleri


Mücadelede kullanılan yöntemler doğa dostu ve çevreye zarar verici olmayan metotlardan oluşuyor. Mekanik mücadele ve biyoteknik mücadele yöntemleri, böcek türlerinin çoğalmasını engellemek ve ormanların sağlığını korumak amacıyla titizlikle uygulanıyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş