havadurum

Çanakkale’ye Viking Saturn geliyor

Bahama bayraklı Viking Saturn, hava şartları nedeniyle 21 günlük Barcelona-İstanbul seferinin 15. gününde Kuşadası Limanı’na yanaştı. Gemi, Kuşadası’ndan sonra Çanakkale ve İstanbul’a uğrayacak.

1266

Kuşadası Ege Port Limanı, geçtiğimiz hafta hava şartları nedeniyle rotasını değiştirmek zorunda kalan Bahama bayraklı Viking Saturn isimli kruvaziyer gemisine ev sahipliği yaptı.

Viking Saturn, 21 günlük Barcelona-İstanbul seferinin 15. gününde Kuşadası'na geldi. Gemi, Kuşadası'ndan sonra Çanakkale ve İstanbul'a uğrayacak. 930 yolcusuyla dikkat çeken Viking Saturn, 2023 yılında hizmete giren ve modern İskandinav tasarımıyla öne çıkan bir gemi. Geminin yolcuları, Kuşadası’nda Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Şirince Köyü gibi yerleri gezdi.

Kuşadası Ege Port Limanı yetkilileri, Viking Saturn’un Kuşadası’na gelmesinin, kruvaziyer turizminde olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Yetkililer, pandemi sonrası dönemde Kuşadası’nın kruvaziyer gemiler için cazip bir destinasyon olmaya devam edeceğini belirtti.

(İHA)
Paylaş