havadurum

CHP’li Can Ergun “CHP, Çanakkale’de özgürlüğün güvencesidir”

CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkan Can Ergun, yoğun bir tempo içerisinde geçen seçim sürecinde, vatandaşların önceliklerini, sahada yürüttükleri çalışmaları, CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek’in seçilmesi doğrultusunda kente nasıl katkılar sağlayacağına dair değerlendirmelerde bulundu. Ergun; “Çanakkale’de yaşamaktan mutlu insanlar, bu mutluluğun sebeplerden birisi de; uzun yıllardır süren, sosyal demokrat halkçı belediyecilik anlayışı olduğunu düşünüyorum” dedi.

900

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine adım adım yaklaşılıyor. Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de atmosfer gün geçtikçe artmaya devam ediyor. CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek ile birlikte Çanakkale sokaklarında esnaflarla, vatandaşlarla, STK’larla temaslarda bulunmaya devam eden CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Çanakkale OLAY Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamalarda, vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda bir yol haritası çizdiklerini dile getirdi. Ergun; “Toplumun beklentisinin; halkçı, katılımcı ve şeffaf belediyecilik olduğunu da gözlemliyoruz ve birebir görüşmelerde, kent halkımızın Cumhuriyet Halk Partisi adaylarına olan teveccühünü de görüyoruz, onlara teşekkür ediyoruz. Sandıkta da biz bu teveccühün devam edeceğine inanıyoruz” dedi. CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkan Can Ergun, CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek ile seçim sürecinde yürüttükleri çalışmaları değerlendirerek; “Seçim süreci bizim için de yoğun bir tempo içerisinde geçiyor, her gün sahadayız; gerek Çanakkale Belediye Başkan Adayımız Muharrem Erkek olsun, gerekse merkez ilçemize bağlı Kepez Belediye Başkan Adayımız Birol Arslan olsun, belde örgütümüz, merkez ilçe örgütümüz, il örgütümüz ile birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnsanlar öncelikle adayımızın ulaşım sorunu çözümleri ile ilgili önerilerini önemsiyorlar, bu noktada 2018 yılında Ulaşım Sirkülasyon Planı vardı, orada eski Çanakkale’nin belli bölümlerinin yayalaştırılması, tam otomatik otopark yapılması, bazı ana caddelerin tek yöne çevrilmesi gibi insanların ilgisi çekilmiş durumda. Biz bunları dinliyoruz, onlardan bu dönüşleri alıyoruz. Esenler’de, büyük bir park alanının kente kazandırılması ile ilgili bir çalışması vardı sayın Muharrem Erkek’in, o konuda da güzel tepkiler aldık. Kreş sayısının arttırılması noktasında olumlu tepkiler alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Şimdi bu tecrübeyi Çanakkale halkı ile paylaşma zamanı”

Vatandaşların beklentileri yönünde açıklamalarda bulunan Ergun; “Toplumun beklentisinin; halkçı, katılımcı ve şeffaf belediyecilik olduğunu da gözlemliyoruz ve birebir görüşmelerde, kent halkımızın Cumhuriyet Halk Partisi adaylarına olan teveccühünü de görüyoruz, onlara teşekkür ediyoruz. Sandıkta da biz bu teveccühün devam edeceğine inanıyoruz. Özellikle vurgulamak istiyorum; ayağı yere basan, tutarlılığı olan projelere toplumun ilgisi var. Sadece söylemde kalan projelere toplum ilgi göstermiyor, iletişime geçtiğimiz kitlelerde bunu görüyoruz. Belediye Başkan Adayımız sayın Muharrem Erkek, bahsettiği projelerini, güçlü ve liyakatlı kadrolarla gerçekleştirme kapasitesine sahip. Daha önce Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Vekilliği, 8 sene milletvekilliği yaptı ve bunun 5 buçuk senesi Genel Başkan Yardımcılığı ile geçti, milletvekilliği sürecinde Ankara’da önemli tecrübeler edindi, şimdi bu tecrübeyi Çanakkale halkı ile paylaşma zamanı. Biz bu siyasi tecrübenin, kentimize çok önemli kazanımlar yaratacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Halkımızın teveccühüne inanarak söylüyorum”

“Cumhuriyet Halk Partisi, Çanakkale’de; barışın, huzurun, mutluluğun ve özgürlüklerin güvencesi” diyen Ergun; “Neden böyle söylüyorum? Çünkü sosyal demokrat halkçı belediyecilik anlayışını çok uzun yıllardır sürdürüyor ve hep duyduğumuz şey; Çanakkale kentinde yaşamaktan mutlu olduğunu dile getiren insanlar, Çanakkale kentine dışarıdan gelip de burada yaşamak istediğini belirtenler… Bu sözleri çok duyuyoruz ve bu sözlere fazlasıyla aşınayız. Bu sözlerin en önemli sebeplerinden biri de; kentimizde çok uzun yıllardır sosyal demokrat belediyeciliğin hakim olması. Yerel yönetimin, burada katılımcı, şeffaf belediyecilik uygulamalarıyla Çanakkale halkı, Çanakkale’de yaşamaktan mutlu. Bu yüzden dışarıdan gelen insanlar, kentimizde yaşamak istiyorlar. Bundan dolayı Çanakkale daha nitelikli göç alıyor, biz de bununla gurur duyuyoruz. Sosyal demokrat halkçı belediyecilik anlayışının Çanakkale ile bağdaştığını söyleyebiliriz, Çanakkalelilerle konuştuğumuz zaman da bunu çok iyi anlayabiliyoruz. Çanakkale’de yaşamaktan mutlu insanlar, bu mutluluğun sebeplerden birisi de, uzun yıllardır süren, sosyal demokrat halkçı belediyecilik anlayışı olduğunu düşünüyorum. Bunun daha da başarılı bir şekilde ileriye taşınacağına ve bu bayrağın da sayın Ülgür Gökhan’dan sayın Muharrem Erkek’in devralarak devam edeceğine gönülden, halkımızın teveccühüne inanarak söylüyorum” dedi.

(Dilan Kaynak)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş