havadurum

Çiçek fiyatları, sevgililerin cebini yakacak!

Çanakkale'de 14 Şubat Sevgililer Günü'ne bir gün kala, çiçekçiler yoğunluk bekliyor. Ancak piyasada yaşanan artış nedeniyle, çiçek fiyatları da yükseldi. Çiçekçiler, sevgililerin en az 500 TL'yi gözden çıkarması gerektiğini söylüyor.

2716

Çanakkale Burak Çiçekçilik İşletme Sahibi Burak Ünal, şu an için çok fazla talep olmadığını, ancak genelde 14 Şubat'ta son güne kalındığını belirterek, "Herkesin son anda aklına geliyor. Yoğunluk olacak diye ümit ediyoruz. Fiyatlar biraz yüksek, geçen seneye nazaran piyasada artış yaşandı tabii." dedi.

500 TL'yi gözden çıkarın!

Ünal, güllerin şu an 75-100 TL arasında değiştiğini, buket şeklinde olduğu zaman daha da farklılık gösterdiğini ifade ederek, "Yani bir çiçek almak isteyenin en kötü 500 TL'yi gözden çıkarması gerekiyor." diye konuştu.

Gelip alan da oluyor, adrese teslim isteyen de...

Çanakkale'de, büyük şehirlerdeki kadar olmasa da bir çiçek kültürü olduğunu söyleyen Ünal, 14 Şubat'ın kötü geçtiği olmadığını, bir tek geçtiğimiz senelerde kar yağışının sıkıntı yarattığını anlatarak, "Hava yarın açık görünüyor. Gelip alan da oluyor, adrese online sipariş veren de..." dedi.

Orkide bin TL

Ünal, herkesin bütçesine uygun çiçeği seçtiğini, ancak fiyatların eskisi gibi olmadığını da vurgulayarak, "Eskiden orkideyi 200-300 TL'ye satarken, şu an bin TL'ye satıyoruz. Genelde buket gibi en düşük fiyatlı olan çiçekler tercih ediliyor." şeklinde konuştu.

Sevgililer Günü'nde sevgilisine çiçek almak isteyenlerin, hem bütçelerini hem de çiçekçilerin stoklarını göz önünde bulundurması gerekiyor. Çanakkale'de çiçek fiyatları, sevgililerin cebini yakabilir. Yine de 14 Şubat Sevgililer Günü için her bütçeye uygun çiçek ve hediye alternatifleri bulunuyor.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş