havadurum

ÇOMÜ'den TÜBİTAK Projelerinde Çığır Açan Başarı!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu başarılarıyla Çanakkale’yi temsil etmeye devam ediyor.

1082

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden (ÇOMÜ) Elektrik ve Enerji Bölümü'nde öğrenim gören Sündüz Gökçen, Doç. Dr. Gamze Kaya danışmanlığında yürüttüğü "Holografik Çok Odaklı Programlanabilir Lens Tasarımı ile Koherent Lazer Demetleri Üretilmesi" başlıklı doktora teziyle TÜBİTAK BİDEB 2211-C Yurt İçi Öncelikli Doktora Burs Programı kapsamında burs almaya hak kazandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Enerji Kaynakları ve Yönetimi Anabilim Dalımda görevli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Necati Kaya’nın danışmanlığında “Yoğun ve Yönlendirilmiş Enerji Olarak Airy Işın Demetlerinin Üretilmesi ve Karakterizasyonu” başlıklı Doktora Tez Çalışması ile Doktora Öğrencisi Alpgiray Keskin, TÜBİTAK BİDEB 2211-C Yurt İçi Öncelikli Doktora Burs Programı kapsamında burs kazandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Anabilim Dalında görevli öğretim üyelerinden Doç. Dr. Uğur Cengiz’in danışmanlığında "Gemi Yüzeylerinde Yosun Yapışmasını ve Enerji Tüketimini Azaltmak İçin Çevre Dostu Biyolojik Olarak Kirlenmeyen Kaplama Geliştirilmesi" başlıklı Doktora Tez Çalışması ile Doktora Öğrencisi Sema Nur Belen, TÜBİTAK BİDEB 2211-C Yurt İçi Öncelikli Doktora Burs Programı kapsamında burs kazandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencisi Sündüz Gökçen'in, danışmanı Doç. Dr. Gamze Kaya ile birlikte gerçekleştirdiği önemli bir akademik başarıyı duyurdu. Gökçen'in "Holografik Çok Odaklı Programlanabilir Lens Tasarımı ile Koherent Lazer Demetleri Üretilmesi" başlıklı doktora tezi, TÜBİTAK BİDEB 2211-C Yurt İçi Öncelikli Doktora Burs Programı'nda burs almaya layık görüldü. Üniversitenin resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, öğrencileri tebrik edilerek başarılarının devamı dilendi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş