havadurum

ÇOMÜ Hastanesi’nde skandal, açığa alınmayla sonuçlandı!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde başmüdür, müdür ve yardımcıları açığa alındı.

4490

Geçtiğimiz haftalarda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde bir genel cerrahi uzmanının bıçak parası adı altında hastadan para talep etmesi iddiası üzerine Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kent gündemine gelmişti. ÇOMÜ Araştırma Hastanesi’nde açılan soruşturma kapsamında hastane başmüdürü S.Y, hastane müdürü Ö.H, müdür yardımcıları A.E.A, B.D, İ.D, L.Ç VE R.B hakkında görevden uzaklaştırma kararı alındığı öğrenildi.

Kent halkının gündeminden uzun süre düşmeyen bıçak parası alınması ve kök hücre tedavisi adı altında yapılan yolsuzluk iddiaları çok sayıda vatandaşın mağdur olduğu ileri sürülmüştü. Tutuklanan doktorların ardından gelen çok sayıda şikayet üzerine açıldığı düşünülen soruşturma adli ve idari makamlarca titizlikle sürdürülüyor.

Tepki çeken olaylardan sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki gelişmeler Çanakkale kamuoyunca da yakından takip ediliyor.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş