havadurum

ÇOMÜ'lü akademisyene birincilik ödülü!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat, TET PROJE PAZARI'12 yarışmasından birincilikle ayrıldı.

957

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat, TET PROJE PAZARI'12 yarışmasında sağlık uygulamaları alanında "Derin Teknoloji Tabanlı Tümör 3B Görüntüleme Cihazı" projesiyle birincilik ödülünü aldı. ÇOMÜ'den yapılan açıklamada, "Akademisyenimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz" denildi.

TET Proje Pazarı'12 nedir?

Elektrik/elektronik sektöründe Türkiye'nin ilk ve tek ihracatçı birliği olan Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen TET Proje Pazarı, 2012 yılından itibaren her yıl aralıksız olarak düzenlenmektedir.

TET Proje Pazarı ayrıca elektrik-elektronik ve bilişim sektörlerine özgü olarak ülkemizde düzenlenen ilk ve tek girişimcilik yarışması olarak ön plana çıkmaktadır.

Elektrik-elektronik ve bilişim sektörlerinin, ülkemizin katma değerli üretim ve yüksek teknolojili ihracat hedeflerini temsil ettiği inancı ile yola çıkan TET Proje Pazarı, yenilikçi fikirlerin desteklenmesi ve inovasyon kültürünün yaygınlaştırılması misyonu ile bir lokomotif görevi görmektedir.

TET Proje Pazarı'nda yüksek katma değerli üretim, ihracatın sürdürülebilirliği ve üniversite-sanayi iş birliği kültürünün yaygınlaştırılması amaçları ile oluşturulan projelerin temsilcileri ile ülkemiz girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşları bir araya getirilmektedir. Bu yenilikçi projeler ile üniversiteler, teknoparklar, Ar-Ge merkezleri, risk ve girişim sermayeleri arasında ülkemiz sanayi ihtiyaçlarına katkı sağlayacak ortaklıklar oluşturulması öncelikli hedefler arasında yer almaktadır.

Yaklaşık %60'ı İstanbul dışından olmak üzere ülkemizin her noktasından proje başvurularının alındığı TET Proje Pazarı'nda, yüksek katma değerli projeler; yatırımcılar, kuluçka merkezleri ve sanayiciler ile buluşturularak ülkemizde inovasyonun gelişimine katkı sağlanmaktadır. Öte yandan, etkinliğimizle dereceye giren projelere "hibe" statüsünde para ödülleri verilmekte; para ödüllerine ek olarak ise paydaşlarımız aracılığıyla açık ofis, yatırım sunumlarına katılma, mentorluk, kurumlarla iş birlikleri gibi birçok ayni destekte de bulunulmaktadır.

Buradan hareketle TET Proje Pazarı etkinliği Türkiye'nin en büyük yatırım ağları ve kuluçka merkezlerini içeren girişimcilik ekosistemini bir araya getirerek geniş bir network platformu oluşturulması noktasında çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir.

Her yıl gelişen ve genişleyen etkinlikte proje sahiplerine daha iyi imkanlar sunulması hedeflenmekte; katma değerli üretim ve sürdürülebilir ihracat için girişimcilerin yanında yer alınmaktadır.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş