havadurum

ÇOMÜ öğrencilerine güvenli internet kullanımını anlatıldı

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, SİBERAY faaliyetleri kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde bin 102 öğrenciye bilgilendirmede bulundu.

1459

Çanakkale’de siber suçlara karşı bilinçlendirme çalışması yapıldı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, SİBERAY programı kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde bin 102 öğrenciye güvenli ve bilinçli internet kullanımı, sosyal medya kullanımı, teknoloji bağımlılığı ve siber suçların önlenmesi konularında eğitim verdi. Eğitim sonrasında öğrencilere broşür dağıtıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “26 Şubat ve 4 Mart 2024 tarihleri arasında siber suçların gerçekleşmeden önlenmesi, maddi manevi zararın en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme amacı ile oluşturulan SİBERAY faaliyetleri kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine bağlı merkez ve ilçelerimizdeki fakülteler ile yüksekokullarımızda yaklaşık 1102 öğrencimize güvenli ve bilinçli internet kullanımı, sosyal medya kullanımı ve dikkat edilmesi gereken hususlar ile teknoloji bağımlılığı konularında bilgilendirme ve seminer faaliyeti yapılmış olup broşür dağıtılmıştır.” ifadeleri yer aldı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş