havadurum

DEVA Partisi ilk kez belediye kazandı

Kesin olmayan sonuçlara göre Adıyaman Çelikhan ilçesinde DEVA Partisi’nin adayı Mahmut Şahin Belediye Başkanı oldu. Bu sonuçlara göre, DEVA Partisi’nin ilk belediye başkanı Şahin oldu.

1316

Adıyaman'da yerel seçimlerde kesin olmayan sonuçlar, sürpriz gelişmelere sahne oldu. Özellikle AK Parti'nin güçlü olduğu bölgelerde yaşanan değişimler dikkat çekiyor. Adıyaman Merkez'de CHP'nin adayı Abdurrahman Tutdere, AK Parti'nin kalesi olarak bilinen kentte yarışı önde götürüyor; yüzde 49’luk bir destekle dikkat çekiyor. Ancak, sürpriz bir gelişme Çelikhan ilçesinden geldi. DEVA Partisi'nin adayı Mahmut Şahin, kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanı seçildi. Bu, DEVA Partisi'nin Türkiye genelinde ilk kez bir ilçeyi kazanması anlamına geliyor.

DEVA Partisi, Türkiye'de ilk defa bir ilçeyi kazanmış oldu

Yerel seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre sürpriz sonuçlar çıkmaya devam ediyor. Adıyaman Merkez'de CHP'nin adayı Abdurrahman Tutdere, Ak Parti'nin kalesi olarak bilinen kentte yarışı yüzde 49 ile önde götürüyor. Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde ise DEVA Partisi Belediye Başkan adayı Mahmut Şahin, kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanı seçildi. Bu sonuçla DEVA Partisi, Türkiye'de ilk defa bir ilçeyi kazanmış oldu.

“Çelikhan ilçemizi DEVA Partisi'nin adayı Mahmut Şahin'in kazanması, önemli bir dönüm noktasıdır”

Adıyaman İl Başkanı Mehmet Anaç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "AK Parti'nin üç dönemdir kesintisiz olarak yönettiği Çelikhan ilçemizi DEVA Partisi'nin adayı Mahmut Şahin'in kazanması, önemli bir dönüm noktasıdır. İnşallah Şahin başkanımızla birlikte DEVA belediyeciliğini Çelikhan'a taşıyacak ve halkımıza hizmet edeceğiz. DEVA ailesine ve Mahmut Şahin başkanımıza hayırlı olsun." şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

Çelikhan sonuçları

Kesin olmayan sonuçlara göre Adıyaman Çelikhan İlçesinin sonuçları

  • DEVA Partisi Adayı Mahmut Şahin yüzde 33
  • Ak Parti Adayı Mustafa Bulut yüzde 29
  • Gelece Partisi Adayı Abdurrahman Yaylagül 23
(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş