havadurum

DGS baraj var mı? DGS en yüksek puan 500 mü?

DGS baraj var mı? DGS en yüksek puan 500 mü? DGS sınavına giren adaylar, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sınav hakkında soruları merak ediyor. DGS hakkında merak edilenler burada...

2986
DGS baraj var mı? DGS en yüksek puan 500 mü? Adaylar, sonuçların açıklanmasının ardından akıllarındaki sorulara cevap aramaya başladı. Adaylar, DGS baraj var mı ve DGS puan 500 mü sorularının yanıtları hakkında almak istiyorlar.

DGS sınavına kimler girebilir?
Lisans programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki bütün mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuruda bulunabilmektedirler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denklik belgesi kabul edilen adaylar da Dikey Geçiş Sınavı DGS'ye başvurabilirler. DGS başvuruları elektronik ortamda veya bizzat ÖSYM bürolarından da yapabilirler. Adayların izleyeceği yollar ÖSYM tarafından her yıl açıklanan kılavuzda ayrıntılı olarak yer alıyor.

DGS'de baraj var mı?
Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) baraj yoktur. DGS sınavının geçerlilik süresi 3 yıldır. Bu süre içerisinde elde edilen DGS puanı, öğrencinin tercih yapmasında ve yerleşme şansında kullanılabilir. Sınav her yıl DGS sınavı tekrarlanır ve öğrencilerin daha yüksek bir puan elde etme şansı bulunur. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) iki yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına geçerek devam ettirmek isteyenler için düzenlenen Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı 2023 yılında 464 bin 281 adayın katılımıyla gerçekleştirildi.

DGS'de en yüksek puan 500 mü?
DGS sınavında elde edilebilecek en yüksek puan 100 puandır. Öğrenciler, DGS sınavında 100 soruya cevap verir ve her doğru cevap 1 puan değerindedir. Yanlış cevaplar ise puan kaybına sebep olmaz. Dolayısıyla, DGS'de en yüksek puan 100'dür.
(Esra Güller)
Paylaş