havadurum

'Dikkat ormanda bebek var!'

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Uludağ’ın eteklerindeki ormanlık alanda kurduğu foto kapanlar, yabani hayvanların aile yaşamına tanıklık etti. Anne tilki, yaban domuzu, yaban kedisi, ayı ve geyik ailelerinin renkli görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü.

1801

Uludağ’ın eteklerindeki ormanlık alanda yaşayan yabani hayvanlar ve yavruları, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün kurduğu foto kapanlar sayesinde görüntülendi. Anne tilki, yaban domuzu, yaban kedisi, ayı ve geyik ailelerinin renkli görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Engelli Anne Ayı Yavrularını Büyüttü

Foto kapanlara takılan en ilginç görüntülerden biri de engelli anne ayı ve yavruları oldu. Sağ ön kolu olmayan anne ayı, iki yavrusunu başarıyla büyütmeyi sürdürüyor. Anne ayının sol ön kolunu bir ayı kapanına ya da insanlarla girdiği mücadelede kaybettiği tahmin ediliyor. Anne ayının yavrularına verdiği değer, foto kapanlara yansıyan görüntülerde gözler önüne seriliyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden Uyarı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, yabani hayvanlar ve yavrularının foto kapanlara takılan görüntülerini ‘Dikkat ormanda bebek var’ başlığı ile sosyal medya hesaplarından paylaştı. Genel Müdürlük, doğal yaşam alanlarında bulunan yabani hayvanlara karşı saygılı ve duyarlı olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yabani hayvanların beslenmesi, rahatsız edilmesi, yakalanması veya öldürülmesinin yasak olduğunu hatırlattı.

(İHA)
Paylaş