havadurum

Eceabat Belediyesi‘nin öğrencilere feribot desteği devam ediyor

Eceabat Belediyesi’nin eğitim ve sosyal hizmetleri kapsamında, Eceabat’ta ikamet edip eğitimini örgün olarak Çanakkale’deki okullarda sürdürmek durumunda bulunan öğrencilere yönelik feribot desteği bu yılda devam ediyor. 

1801

Eceabat Belediyesi’nin eğitim ve sosyal hizmetleri kapsamında, Eceabat’ta ikamet edip eğitimini örgün olarak Çanakkale’deki okullarda sürdürmek durumunda bulunan ilk, orta, lise ve 24 yaşını doldurmamış örgün öğrenim gören üniversite öğrencilerine katkı amacıyla, feribot geçiş ücretleri 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında da belediyemizce sağlanmaya devam edecek. Bu kapsamda öğrencilerin gerekli güncel belgeleri, yarın (29 Eylül) mesai bitimine kadar Eceabat Belediyesi Sosyal Hizmetler Memurluğuna götürerek, başvuru kaydı yaptırmaları gerekiyor. Son başvuru tarihinden sonra gelen başvurular kesin olarak kabul edilmeyecek. Eğitim-öğretim yılının ikinci Yarıyıl başlangıcında başvurular yeniden açılacak.

Yaklaşık 200 öğrenciye feribot desteği

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Saim Zileli, “Öğrencilerimize yönelik destek çalışmalarımız bu yıl da devam ediyor. Yaklaşık 4 yıldır bu çalışmamız devam ediyor. Çanakkale merkezde de öğrencilerimiz için şehir içi ulaşım açısından böyle bir girişimimiz oldu. Çanakkale Belediyesi’nin böyle bir sistemi yokmuş. Öğrencilerimizin şehir merkezindeki ulaşımlarının faturalılarını ödemek istemiştik. Bu anlamda yarım kaldı. Yaklaşık 200 öğrenciye bu desteği veriyoruz” dedi.(Damla Yeltekin)

Paylaş