havadurum

EKPSS 2024 Başvuru Tarihleri Belli Oldu: İşte Detaylar

ÖSYM tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve kura başvuruları için geri sayım başladı. Sınava girecek adaylar, başvuru tarihlerini, ücretlerini ve kılavuz bilgilerini haberimizden öğrenebilir.

1791

EKPSS 2024 başvuru tarihleri, ücreti ve kılavuzu belli oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve kura başvuruları için geri sayım başladı. Sınava girecek adaylar, ÖSYM’nin internet sitesinden veya mobil uygulamasından başvuru yapabilecek. Peki EKPSS 2024 ne zaman, nasıl yapılır? EKPSS başvuru ücreti ne kadar? İşte EKPSS 2024 ile ilgili tüm detaylar…

EKPSS 2024 NE ZAMAN?

2024 EKPSS, 28 Nisan 2024 tarihinde yapılacak. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacak. Sınav sonuçları ise 2 yıl boyunca geçerli olacak. Adaylar, sınav puanlarıyla beraber açılan kadrolara tercih başvurusunda bulunabilecek.

EKPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN, NASIL YAPILIR?

EKPSS başvuruları, 12-29 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek. Başvuru yapmayı unutan veya sınav ücretini yatırmayan adaylar için ise geç başvuru tarihi 1 Mart 2024 olarak belirlendi.

EKPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

EKPSS sınavı ve kura başvuru kılavuzu ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlandı. Buna göre; sınav ücreti sınava girecek her bir aday için 370,00 TL. Kuraya katılacak adaylar için 75,00 TL 12 şubat-1 mart 2024 tarihleri arasında yatırılacak. 295,00 TL ise aile ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından sınava girecek her bir aday için ÖSYM hesabına yatırılacak.

EKPSS KURA BAŞVURULARI NE ZAMAN, NASIL YAPILIR?

EKPSS kura başvuruları, 6-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak. Kura başvurusunda bulunacak adayların, sınava başvurmuş olmaları ve sınav ücretini yatırmış olmaları gerekiyor. Kura başvuruları da ÖSYM’nin internet sitesinden veya mobil uygulamasından yapılacak. Kura sonuçları ise 31 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş