havadurum

EKYS Sonuçları Açıklandı! İşte Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’nda Başarılı Olan Adaylar

ÖSYM tarafından 18 Şubat 2024 tarihinde yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) sonuçları bugün açıklandı. Sınava giren 64 bin 127 adayın merakla beklediği sonuçlar, ÖSYM’nin internet sitesinden duyuruldu. Peki, EKYS sonuçlarına nasıl ulaşabilirsiniz? EKYS baraj puanı kaç? EKYS soru ve cevap anahtarları nerede? İşte EKYS sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar…

1886

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okullara müdür ve müdür yardımcısı atamak için düzenlenen Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS), 18 Şubat 2024 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirildi. Sınava 50 ildeki 52 sınav merkezinde, 187 bina ve 2 bin 180 salonda katılan 64 bin 127 aday, sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyordu. ÖSYM, EKYS sonuçlarını bugün saat 14.00’te resmi internet sitesinden duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden öğrenebilecekler.

EKYS Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

EKYS sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM’nin internet sitesi’ne giriş yaparak, “Sonuçlar” bölümünden “2024-MEB-EKYS Sonuçları” linkine tıklayacaklar. Açılan sayfada T.C. Kimlik Numarası ve şifre bilgilerini girerek, sınav sonuç belgelerine ulaşabilecekler. Adaylar, sınav sonuç belgelerinin birer suretini de yazıcıdan alabilecekler. ÖSYM, sınav sonuç belgelerinin adreslere gönderilmeyeceğini bildirdi.

EKYS Baraj Puanı Kaç?

EKYS’ye katılan adayların başarılı sayılmaları için, sınavın çoktan seçmeli bölümlerinden 100 üzerinden en az 60 puan almaları gerekiyor. Ayrıca, sınavın her bir bölümünden de en az 10 puan almaları şartı aranıyor. EKYS’de 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü de belirtiliyor. EKYS puanları, adayların sınavda yaptıkları doğru ve yanlış sayılarına, sınavın zorluk derecesine ve sınavın genel başarı durumuna göre hesaplanıyor.

EKYS Soru ve Cevap Anahtarları Nerede?

ÖSYM, EKYS soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını, sınavın yapıldığı gün olan 18 Şubat 2024 tarihinde internet sitesi’nde yayımladı. Adaylar, sınavda çıkan soruları ve doğru cevapları buradan inceleyebilirler. ÖSYM, sınav sorularının tamamının veya bir kısmının yayımlanıp yayımlanmamasına karar verme yetkisine sahip olduğunu da hatırlattı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş