havadurum

Erasmus+ Programı Kapsamında Çanakkale'den Prag'a

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonuyla düzenlenen Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyon Programı 2023 Dönemi, öğrencilere unutulmaz bir deneyim sundu.

1509

Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyon Programı 2023 Dönemi kapsamında, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen hareketlilik programı, öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla gerçekleştirildi. Program kapsamında, 27 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında Çekya'nın başkenti Prag'da önemli etkinlikler gerçekleştirildi.

Çanakkale'nin öğrenicleri Prag'da

Prag'daki Pacov Gymnasium Okulu'na yapılan ziyaret, öğrencilerin Web 2.0 tabanlı öğrenmelerini desteklemeyi hedefliyordu. Bu kapsamda, Çanakkale'den Biga Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gelibolu Fen Lisesi ve Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden öğrenciler, rehberleri Öğretmen Haydar Levent ve Sevilay Ergin eşliğinde okul ziyareti gerçekleştirdiler. Programın öncelikleri doğrultusunda işbaşı gözlem faaliyeti gerçekleştirilerek öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimleri desteklendi.

Prag Büyükelçisi'ni ziyaret ettiler

Okul ziyaretinin ardından, öğrenciler Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçiliği'ni ziyaret ettiler. Büyükelçi Egemen Bağış'tan Çekya kültürü ve tarihi ile ilgili bilgiler alan öğrenciler, Akreditasyon Çekya programı hakkında da bilgilendirme aldılar ve deneyimlerini paylaştılar.

Hareketlilik kapsamında, Almanya, Çekya ve Avusturya'da kültürel geziler de gerçekleştirildi. Bu geziler, öğrencilerin uluslararası perspektif kazanmalarına ve farklı kültürleri tanımalarına katkı sağladı. Öğrenciler, Erasmus+ programı sayesinde değerli deneyimler edinerek kişisel gelişimlerine katkı sağladılar.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş