havadurum

Erkek, 6 Mayıs'ta 3 fidanı andı

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Denizlerin idam edilişinin 52’nci yıl dönümünde 3 fidanı Atilla İlhan’ın şiiriyle andı.

551

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 68 kuşağının önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 52’nci yıl dönümünde açıklamada bulundu. Erkek, “Gençlikleri, geleceğe ve ülkelerine dair hayalleri, emperyalizme ve tüm gerici unsurlara karşı dik duruşları ve cesaretleriyle hala aklımızda, kalbimizde üç fidan; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan… Tam bağımsız Türkiye için çıktıkları yolda, 6 Mayıs 1972 günü yaşamdan koparılan üç fidanı sevgi ve saygıyla anıyorum. Onları, bıraktıkları izleri, uğruna ölümü göze aldıkları ideallerini unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

“Bu sözler 52 yıl önce yaşanan bu acıyı hep hatırlattı, hiç unutturmadı”

Erkek Atilla İlhan’ın kaleme aldığı şiirle ilgili şu sözlere yer verdi, “Attila İlhan 1972 yılında İzmir’de bir vapurda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın yaşamdan koparıldığı haberlerinin acısıyla aldı bu dizeleri kaleme. O güzel yürekten damıtılıp gelen bu sözler 52 yıl önce yaşanan bu acıyı hep hatırlattı, hiç unutturmadı.”

Atilla İlhan’ın kaleme aldığı dizeler

“Bir yangın ormanından püskürmüş genç fidanlardı,

Güneşten ışık yontanlardı sert adamlardı.

Hoyrattı gülüşleri aydınlığı çalkalardı,

Gittiler akşam olmadan ortalık karardı.”

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş