havadurum

Erkek miting alanından seslendi, "1 Mayıs kutlu olsun"

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 1 Mayıs mitinginde yaptığı açıklamada, "Demokrasiden, özgürlüklerden 1 Mayıs'lardan korkmamak lazım" dedi.

411

Eski Salı Pazarı Mevkiinden başlayan yürüyüşe Belediye Başkanı Muharrem Erkek'in yanı sıra; siyasi parti temsilcileri, meslek odaları temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda kentli katıldı.

Gerçekleşen yürüyüşün ardından, katılımcılar Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Belediye Başkanı Muharrem Erkek, “Emek en yüce değer. Öncelikle 1 Mayıs 1977'de kaybettiklerimiz olmak üzere, emek mücadelesinde kaybettiklerimizi, iş kazalarında, iş cinayetlerinde kaybettiğimiz tüm emekçileri saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum. Keşke bugün İstanbul'da Taksim'de de 1 Mayıs kutlanabilseydi. Meydanlardan korkmamak lazım. Demokrasiden, özgürlüklerden 1 Mayıs'lardan korkmamak lazım. İşte Çanakkale, her zaman olduğu gibi tüm Türkiye'ye örnek oluyor. Son derece demokratik bir şekilde; siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, sendikalar, sivil toplum örgütleri, tüm hemşerilerimizle birlikte çok güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Şimdi de Cumhuriyet Meydanımız tıklım tıklım dolu. Harika bir coşku var. Tüm emekçilere selam olsun. 1 Mayıs kutlu olsun” dedi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlik, DİSK Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin'in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından, müzik dinletisi ile devam etti.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş