havadurum

Fenerbahçe ve Trabzonspor'a PFDK'dan para cezası verildi!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe ve Trabzonspor'a 400 bin TL, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a da 39 bin TL para cezası verdi. Kulüplere ise 400 biner lira ceza verildi.

742

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son toplantısında aldığı kararlarla gündeme oturdu. Toplantı sonrası verilen cezalar arasında Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ön plana çıktığı belirtiliyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a yönelik verilen para cezaları dikkat çekiyor. Kurul bugün yaptığı toplantı sonrasında aldığı kararları açıkladı.

Fenerbahçe'nin sosyal Medya paylaşımlarına ceza

Fenerbahçe Kulübü ve Trabzonspor, sosyal medya hesapları üzerinden yapmış oldukları paylaşımlarda sportmenliğe aykırı hareketlerde bulundukları gerekçesiyle cezalandırıldılar. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un kulübün resmi YouTube hesabından yaptığı açıklamalar nedeniyle 39 bin TL para cezasına çarptırıldı. Aynı zamanda, kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşım da 400 bin TL para cezası ile cezalandırıldı.

Trabzonspor'un sosyal medya paylaşımlarına ceza

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da kulübün resmi YouTube hesabından yaptığı açıklamalar nedeniyle 39 bin TL para cezasına çarptırıldı. Benzer şekilde, Trabzonspor'un sosyal medya hesapları üzerinden yapılan bir paylaşım da 400 bin TL para cezası ile cezalandırıldı.

Beşiktaş’a ceza verilmedi

Beşiktaş idarecisi Hüseyin Yücel hakkındaki disiplin ihlali iddiası ise kurul tarafından incelenmiş ancak ihlal unsurlarının oluşmadığı belirlendiği için herhangi bir ceza verilmedi.

Galatasaray'a yöneltilen disiplin ihlali iddiaları ise incelendikten sonra isnat edilen suç unsurlarının oluşmadığı sonucuna varılarak herhangi bir ceza uygulanmadı. Galatasaray Başkanı Dursun Aydın Özbek hakkındaki disiplin ihlali iddiaları da aynı şekilde sonuçlandı.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş