havadurum

Gökhan’dan Dünya Su Günü Açıklaması

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dünya Su Günü’nde, “Ne yazık ki ülkemizde ve dünyamızda hızla artan çevre kirliliği ve küresel ısınma gibi olumsuz faktörler, suyumuzu da büyük tehlikeye atmaktadır” dedi.

961

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dünya Su Günü nedeniyle açıklamada bulundu. Açıklamada, “Hayatımızın vazgeçilmez unsurlarının başında su gelmektedir. Hem biz insanların hem yaşamı paylaştığımız canlıların ve doğal hayatın sürdürülebilirliği su ile mümkündür. Ancak ne yazık ki ülkemizde ve dünyamızda hızla artan çevre kirliliği ve küresel ısınma gibi olumsuz faktörler, suyumuzu da büyük tehlikeye atmaktadır” dedi.

Gökhan şu sözlere yer verdi, “Bölgemiz adına biliyorsunuz ki bizler de tek su kaynağımız olan Atikhisar Barajımızda kuraklık riskleriyle karşı karşıya kaldık; bununla ilgili tasarruf tedbirleri başta olmak üzere pek çok önlem üzerine çalıştık. Yine de kurum ve kuruluşlarca alınacak hiçbir önlem, toplumsal bilincin su tasarrufu ve suyumuzu korumaya yönelik ortak hareket etmesinden daha büyük olmayacaktır. Dolayısıyla önce kendimiz, ailemiz ve yakın çevremizden başlamak üzere suyumuzu ve yaşadığımız doğayı koruyacak tüm tedbir ve tasarrufları hayatımızın öncelikli ilkeleri haline getirmeliyiz. Birleşmiş Milletler tarafından dünyada büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının teşvik edilmesi amacıyla ilan edilen 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla ben de herkesi yaşam kaynağımız olan suyun kullanımında bilinçli ve tedbirli olmaya, gelecek nesillere tertemiz bir dünya bırakabilmek için ortak bilinçle hareket etmeye davet ediyorum.”

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş