havadurum

Gökhan, "Öğretmen Okullarının kuruluşunu kutluyorum"

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Aydınlanmanın ve ilerlemenin en önemli unsurları olan öğretmenlerimizin yetiştiği Öğretmen Okullarının kuruluşunun 176. Yıldönümünü kutluyorum” dedi.

737

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 16 Mart Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “İnsan hayatının her dönem ve her alanında ihtiyaç duyulan, toplumların gelişmesinin yegane adımlarından biri eğitimdir. Eğitimi veren, insan yaşamına bilgiyle dokunan öğretmenlerimizi yetiştirmek adına ilk faaliyetler ise 16 Mart 1848’de açılan ‘Darülmuallimin’ adındaki öğretmen okulu çalışmaları ile başlamıştır” dedi.

“Aydınlanma meşalesini geleceğe taşıyan tüm öğretmenlerimize sevgilerimi sunuyorum”

Gökhan sözlerine şu şekilde devam etti, “Aydınlanmanın ve ilerlemenin en önemli unsurları olan öğretmenlerimizin yetiştiği Öğretmen Okullarının kuruluşunun 176. Yıldönümünü kutluyor; her alanda eğitime büyük önem veren Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere sonsuzluğa uğurladığımız tüm kıymetli öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum. İnsan yetiştirmek gibi ulvi ve kutsal bir görevi üstlenen, her nesilde aydınlanma meşalesini geleceğe taşıyan tüm öğretmen ve eğitmenlerimize de saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş