havadurum

Güzel “Atamızın kendisinden sonrakiler için nasıl güzel ve anlamlı bir miras…”

28’inci Dönem CHP Çanakkale Milletvekili Adayı Tuğberk Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

553

Önceki dönem CHP Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayarak, bayramın armağan edildiği miniklerin bayramını kutladı.

“Kendi deyimiyle Türk Milleti’ne inandı güvendi ona önderlik etti”

Güzel, yayınladığı mesajda, 23 Nisan 1920’nin Türkiye için bir devrim olduğunu dile getirerek “23 Nisan 1920, Türkiye için bir dönüm noktası ve tarihi anlamda bir devrimdir. Bu tarih aynı zamanda Milletin Egemenliği içinse dönülmez bir tarihi kilometre taşı olmuştur. Şimdi bu tarihi önemi vurgularken 28. Dönem Milletvekili adayı olmuş kimliğimden ziyade, bir Türk genci olarak bu yazıyı kaleme almak istiyorum. 100 Yıl evvele gidelim, Devletimiz ve milletimiz 1. Dünya savaşından çıkmış, fakir ve yorgun bir şekilde, Türk Milleti adeta yaralı bir insan gibi kenarda bir yerde akıbetinin ne olacağı bekliyor. Kaybettiğimiz ülkelerin askerleri ülkemizi işgal etmiş, Osmanlı ordusu ise adeta tarumar bir halde dağıtılmaya yüz tutmuşken, o zaman dünya basının dediği gibi bir avuç Türk Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir mücadelenin ateşini yakıyor. Olmaz başarılamaz denilen yerde başarılıyor oluyor. Peki, ama Mücadele’nin sırrı nedir? Zaferin parolası açıkça Meclisin ismi yani Büyük Milet’tir, Arkasında milletin gücünü alan her kuvvet kazanmaya, sırtını Millet yerine en güçlü olduğunu varsaydığı kime dayarsa dayasın kaybetmeye mahkûmdur. 1920’lerin sarayı, dönemim padişahı sırtını Güçlü İngiliz’e dayadı. Ama Gazi Paşa Mustafa Kemal, bu milletin bağrından çıktığı için tarihi bir sorumluluk ile milletin gücüne inandı. Onun için her türlü zorluğa göğüs gererek bir mücadeleye girdi. İçerde ve dışarda her türlü rakibe cemiyete karşı vatansever bir cephe ile karşı koydu. Düşünelim Ordu Yok, Para yok. Ama bunların hepsini var etti. Aslında kendi deyimiyle Türk Milleti’ne inandı güvendi ona önderlik etti. Dediği gibi ne yapıldıysa bunu yapan Milletin ta kendisiydi. O Milletine inanmanın karşılığını aldı” ifadelerine yer verdi.

“Mücadeleye hep beraber destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum”

Günümüzde farklı bir dönemden geçildiğinden bahseden 28’inci Dönem CHP Çanakkale Milletvekili Adayı Tuğberk Güzel “ Şimdi farklı bir tarihi süreçten geçiyoruz. Ülkemiz sıkıntılı bir süreçte demokratik bir hukuk devleti olma konusunda zorluklar yaşanıyor. Ama gördük ki seçimlerde tercihini hukuktan demokrasiden yana taviz vermeden kullanan Türk Milleti adeta 1920’lerin ruhunu yaşıyor. Yüksek bir olgunluk seviyesi ile Türk Milleti’nin Egemenlik Kayıtsız Şartsız kendinde olduğunu hatırlatıyor. Yeri geldiğinde haykırıyor. Bu anlamlı günde bende Milletin egemenlik yıl dönümünde yüce meclisin açılışının 104. Yılını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Parlamento’nun meclisin geliştiği ülkelerde ekonomik gelişmenin, hukukun üstünlüğünün ve kuvvetler arası ayrımın daha düzgün olduğunun da altını çizmek istiyorum. Bundan dolayı artık parlamentoya hak ettiği eski konumuna dönmesi gerektiğini, bunun için de var olan mücadeleye ’de hep beraber destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Çocuklara armağan olarak Meclisin ’in açılış tarihinin, Yüce Atatürk tarafından verilmesini ise, Atamızın kendisinden sonrakiler için nasıl güzel ve anlamlı bir miras bırakmak istediğinin bir tezahürü olarak görüyorum” sözlerini kullandı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş