havadurum

Icardi’ye 1 Maçlık Men Cezası! Cezası Derbiyi Etkileyecek

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi, Ankaragücü maçında rakip taraftarlara hakaret ettiği için 1 maç men ve 19.500 TL para cezasına çarptırıldı. Icardi, Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.

1756

Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, MKE Ankaragücü maçında rakip takım taraftarlarına hakaret ettiği gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç men cezasına çarptırıldı. Icardi, ayrıca 19.500 TL para cezası da ödeyecek.

TFF’den Resmi Açıklama Geldi

TFF’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Icardi’nin cezasının gerekçesi şöyle belirtildi:

“GALATASARAY A.Ş. sporcusu MAURO EMANUEL ICARDI’nin, 18.02.2024 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-GALATASARAY A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 19.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

Icardi, Derbide Yok

Icardi’nin aldığı ceza nedeniyle, Galatasaray’ın 25 Şubat 2024 tarihinde oynayacağı Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyeceği öğrenildi. Icardi, bu sezon Galatasaray formasıyla 21 maçta 15 gol atarak takımının en golcü ismi olmuştu.

(YUNUS ERZİNCANLI)
Paylaş