havadurum

İskenderoğlu, “Çanakkale'mizi birlikte geleceğe taşıyacağız”

"Yenilikçi ve Sürdürülebilir Pazar Yerleri Projesi", Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu'nun öncelikli girişimlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

1304

Çanakkale'nin heyecanla beklediği yerel seçimlere sayılı günler kala, Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu'nun öne çıkan projelerinden biri olan "Yenilikçi ve Sürdürülebilir Pazar Yerleri Projesi", şehre yenilikçi bir soluk getiriyor. Kentin farklı noktalarında planlanan üç adet pazar yeri, sadece alışverişin ötesinde sosyalleşme ve modern yaşamın bir parçası olma vizyonu taşıyor.

Vatandaşın ilgi odağı!

Çanakkale'nin yerel seçimlerine sayılı günler kala, atmosfer giderek hareketleniyor. Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu’nun projelerinden "Yenilikçi ve Sürdürülebilir Pazar Yeri" Projesi, vatandaşın ilgi odağı oldu.

Şehre 3 yeni Pazar yeri müjdesi

Projeye ilişkin verilen detaylarda pazarın kurulduğu günlerde yaşanan trafik sıkışıklığından Pazar alanın erişilebilirliğine kadar bir çok detay bulunuyor. Detaylarla ilgili yapılan açıklamada, “Şehrimizin farklı yerlerinde, farklı günlerde hizmet veren mevcut pazar yerlerimizin karşılaştığı sorunlara çözüm bulmak ve bunları çağdaş bir vizyonla yeniden şekillendirmek amacıyla ‘Yenilikçi ve Sürdürülebilir Pazar Yeri’ sloganıyla geliştirdiğimiz proje kapsamında şehrimize üç adet pazar yeri kazandırmak istiyoruz. Mevcut pazar yerlerimizin üzerleri kapalı olmasına rağmen, yağışlı havalarda hem satıcılarımız hem de vatandaşlarımız bu durumdan olumsuz etkileniyor. Salı, cuma ve pazar günleri yaşanan trafik sıkışıklığı, gıda ürünlerinin satıldığı alanların hijyenik olmaması, engelli vatandaşlarımız için erişilebilirlikten uzak olması, teknolojik yeterliliklerinin sınırlı olması ve çocuklarımız için uygun etkinlik alanlarının bulunmaması gibi birçok sorun-eksik mevcut” denildi.

Yağmur ve kardan da Pazar yeri etkilenmeyecek

"Yenilikçi ve Sürdürülebilir Pazar Yerleri Projesi", modern ve çok fonksiyonlu bir tasarımı öngörüyor. Avrupa'daki örneklerden ilham alınarak planlanan pazar yerleri, geniş ve ferah alanlara sahip olacak ve özel bir kaplama sistemiyle yağmur ve kar gibi hava koşullarından etkilenmeyecek. Konuya ilişkin ise, “Avrupa'daki örneklerden ilham alarak, herkesin rahatça alışveriş yapabileceği, geniş ve ferah yolları olan pazar yerleri tasarladık. Ayrıca, yağmur ve kar gibi olumsuz hava koşullarından etkilenmeyecek şekilde özel bir kaplama sistemi planladık. Sürdürülebilir Enerji Kullanımı; Tıpkı yeni yapılan belediye binamız gibi pazar yerlerimizin çatılarını güneş enerji panelleriyle donatarak hem enerji ihtiyacını karşılayacak hem de yeşil enerji üretimine katkı sağlayacağız. Bu, kentimizin sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle de uyumlu bir adım olacak. Trafik ve Park Sorununa Çözüm; Pazar yerlerinin etrafında trafik akışını düzenleyecek ve yeterli park alanı sağlayacak bir planlama yaptık. Bu sayede, pazar günleri yaşanan trafik sıkışıklığını önemli ölçüde azaltmayı hedefliyoruz. Hijyenik Satış Alanları; Gıda güvenliği ve hijyeni önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle, süt ve süt ürünleri başta olmak üzere tüm gıda ürünlerinin satıldığı alanları modern ve hijyenik standartlara uygun hale getireceğiz” sözlerine yer verildi.

“Çanakkale'mizi daha modern bir kent yapma yolunda önemli bir adım olacak”

Özellikle çocuklu ailelerin ilgisini çekecek olan projede, çocuklar için modern etkinlik ve oyun alanları oluşturulacak. Ayrıca, sivil toplum kuruluşları için ofis alanları planlanarak pazaryerlerinin kültürel ve sosyal etkinliklerin düzenlendiği bir merkez haline gelmesi sağlanacak. Söz konusu alan ailişkin son olarak, “Çocuklar için Etkinlik Alanları; Ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri modern etkinlik ve oyun alanları oluşturacağız. Bu alanlar, çocuklarımızın sosyal ve fiziksel gelişimine de katkı sağlayacak. Sivil Toplum Kuruluşları için Ofis Alanları; Toplumumuzun farklı kesimlerinin bir araya gelebileceği, etkileşim ve iş birliği içinde olabileceği, sosyal dayanışmayı ve kent kültürünü güçlendirecek ofis alanları planladık. Bu sayede pazaryerleri, sadece alışveriş yapılacak bir alan olmaktan çıkıp, kültürel ve sosyal etkinliklerin düzenlenebileceği bir merkez haline dönüşecek. Projemiz, mevcut sorunlara yenilikçi çözümler sunarken Çanakkale'mizi daha modern, daha yaşanabilir ve daha yeşil bir kent yapma yolunda önemli bir adım olacak. Siz değerli hemşerilerimin desteğiyle, Çanakkale'mizi birlikte geleceğe taşıyacağız” sözlerine yer verildi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş