havadurum

Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans projesi devam ediyor

Çanakkale'de basın mensuplarına yönelik ‘Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans’ projesi kapsamında verilen eğitimin dördüncü ve beşinci ayağı düzenlendi.

1364

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ile Sosyolog Damla Karagül’ün Çanakkale yerel basınında gerçekleştirdiği kadına şiddet haberlerinin analiz çıktısının ardından başlatılan ‘Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans’ projesi hız kesmeden sürüyor. Çanakkale Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans’ için Çanakkale’de faaliyet gösteren basın mensupları, her ay eğitim için Öğretmenevi'nde buluşuyor.

Önümüzdeki ay eğitim son bulacak

Seçim yoğunluğu nedeniyle Nisan ayındaki eğitimin ertelenmesinin ardından dün gerçekleşen projenin dördüncü ve beşinci eğitim ayağında; Doç. Dr. Gülenay Pınarbaşı, Doç. Dr. Serhat Çoban, Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ve Öğr. Gör. Onur Bayram’ın ‘Çanakkale Basınında Şiddet Haber İçerikleri’ başlıklı dersinde üretilen haberler incelenerek, hep birlikte tartışıldı. Haberlerin içerik ve grafik bakımından incelenmesinin akabinde haber yazma atölyesi gerçekleştirildi. Önümüzdeki ay yapılacak eğitim ile kadına şiddet haberlerinin yazılması ve servis edilmesi noktasında verilen ders takvimi son bulacak.

(Fotoğraflar: Sevi Gözay Uğurlu)

(ESRA GÜLLER)
Paylaş