havadurum

Karadeniz balıkçıları Tekirdağ'a: Marmara'da Bereket Arayışı

Karadeniz balıkçıları Tekirdağ'da, Marmara Denizi'nde yeni sezona hazır! Marmara Denizi'nde ağ atarak bereket arayacaklar.

964
Karadeniz Bölgesi'ndeki bazı illerden av sezonunda teknelerde tayfa olarak çalışmak üzere Tekirdağ'a gelen mevsimlik balıkçılar, Marmara Denizi'nde ağ atarak bereket arayacak. Yıpranmış ağları onaran ve teknelerin bakımlarını tamamlayan Karadenizli balıkçılar, Tekirdağ'da yeni sezonu açmayı bekliyor.

"Umarım herkes için verimli bir sezon olur"

Ordu, Samsun ve Bartın gibi Karadeniz illerinden gelen tay balıkçılar falar, Marmara Denizi'nde "derya kuzuları"nın peşine düşmek için heyecanla yeni sezonu bekliyor. Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, Karadeniz'den gelen balıkçı tayfalarının Marmara'da bereket arayacağını ifade etti. Sezondan umutlu konuşan Pehlivanoğlu, "Her yıl sezon öncesi farklı illerden gelen tayfalar, ilimize akın ediyor. Tayfalar, sezon sonuna kadar teknelerdeki zorlu çalışmalara devam edecek. Bu yıl da tayfalar, avlanacakları tekneleri hazırlayarak sezona başlıyorlar. Umarım herkes için verimli bir sezon olur" dedi.

"Av yasağı kalkana kadar denizde nasibimizi arayacağız"

Bartın'dan gelen Emre Yıldız, balıkçılar olarak yeni sezonu umutla beklediklerini dile getirdi. Ağlarını tamir ettiklerini belirten Yıldız, "Ekmek mücadelesi için buradayız. Bol bereketli bir sezon olmasını diliyoruz. Av yasağı kalkana kadar denizde nasibimizi arayacağız" şeklinde konuştu. Tayfalardan Gürkan Yılmaz ise av yasağının bitmesiyle balıkçıların denizdeki mücadelesinin yeniden başlayacağını belirtti. Her yıl hazırlıklarını yaparak umutla sezona başladıklarını söyleyen Yılmaz, "Umarım herkes için kazasız, belasız ve bereketli bir sezon olur" diye ekledi.
(AA)
Paylaş