havadurum

Kışın Ihlamur Çiçeği ve Papatya Rekor Fiyatlarla Talep Görüyor

Kış aylarında popülerlik kazanan bitkilerden olan ıhlamur çiçeği ve papatya, son zamanlarda rekor fiyatlarla piyasada dikkat çekiyor. Ihlamur çiçeğinin kilosunun 2 bin TL'yi bulduğu, tıbbi olarak kullanılan papatyanın ise 4 bin TL'ye kadar çıktığı belirtiliyor.

1327

Kış mevsimi boyunca grip ve boğaz ağrılarıyla başa çıkmak için tercih edilen bitkiler, şimdi rekor fiyatlarla satılıyor. Ihlamur çiçeği ve papatya, vatandaşların ilgisini çekiyor ve gramla satın alınabiliyor. Ancak, bu sağlık dostu bitkilerin kilo fiyatları dudak uçuklatıyor.

Yüksek Fiyatlar, Az Mahsul ve Toplama Maliyetinden Kaynaklanıyor

Fiyatların yükselmesinin arkasında, bu bitkilerin az mahsul vermesi ve toplanmasının maliyetinin yüksek olması gibi faktörler bulunuyor. Ihlamur çiçeği özellikle grip ve boğaz ağrılarına iyi gelmesiyle bilinirken, papatyanın da sakinleştirici özellikleri olduğu ve öksürüğe iyi geldiği vurgulanıyor.

Bebekler dahil herkes kullanabiliyor

Aktar Kamuran Burcu, çiçek ıhlamurunun yapraklı olanından daha lezzetli olduğunu ve kilosunun 2 bin lira olduğunu belirtiyor. Ihlamurun öksürük ve gribal enfeksiyonlara iyi geldiğini, bebekler dahil herkesin kullanabileceğini söylüyor. Papatyanın ise sakinleştirici etkisinin yanı sıra kozmetik sanayide de kullanıldığını dile getiriyor.

Piyasada Talep Fazlasıyla Artarken Stoklar Azalıyor

Kamuran Burcu, piyasada papatyanın stoklarının tükendiğini ve toptancılardan dahi bulamadıklarını ifade ediyor. Ihlamurun dört mevsim tüketilebileceğini ve herhangi bir yan etkisinin olmadığını vurguluyor.

Piyasada bulunması zorlaşıyor

İhlamur çiçeği ve papatya, kış aylarında talebin artmasıyla birlikte rekor fiyatlarla satılıyor. Özellikle sağlık faydaları ve doğal içerikleriyle tercih edilen bu bitkilerin, piyasada bulunması giderek zorlaşıyor.

(İHA)
Paylaş