havadurum

KPSS 2023/2 Tercih Sonuçları Açıklandı! İşte ÖSYM’nin Sonuç Sorgulama Ekranı

ÖSYM, KPSS 2023/2 tercih sonuçlarını duyurdu. Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirilen adaylar, sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesinden sorgulayabilecek. İşte KPSS 2023/2 tercih sonuçları nasıl sorgulanır sorusunun yanıtı.

1915

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2023/2 tercih sonuçlarını açıkladı. 20-27 Aralık 2023 tarihleri arasında tercihlerini yapan adaylar, gözlerini ÖSYM’nin sonuç sorgulama ekranına çevirmişti. ÖSYM, KPSS 2023/2 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına, 08 Ocak 2024 tarihinde saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin sonuç sorgulama sayfasından T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

KPSS 2023/2 Tercih Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

KPSS 2023/2 tercih sonuçlarını sorgulamak için adayların yapması gerekenler şöyle:

ÖSYM’nin sonuç sorgulama sayfasına giriş yapmak.

T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yapmak.

KPSS-2023/2 Yerleştirme Sonuçları linkine tıklamak.

Yerleştirildiği kadro veya pozisyonu görmek.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ayrıca ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden de sorgulayabilecek.

KPSS 2023/2 Yerleştirme Sonuçları Ne Anlama Geliyor?

KPSS 2023/2 yerleştirme sonuçları, adayların tercih ettikleri kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına atandıklarını gösteriyor. Yerleştirme sonuçları, adayların KPSS puanları, tercih sıraları ve kadro kontenjanlarına göre belirleniyor. Yerleştirme sonuçlarına göre, adayların atandıkları kurumlara başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru süreçleri ve belgeleri, kurumların kendi internet sitelerinde yayımlanıyor.

KPSS 2023/2 tercih sonuçları ile ilgili daha fazla bilgi için ÖSYM’nin KPSS sayfasını ziyaret edebilirsiniz

(HABER MERKEZİ)
Paylaş