havadurum

Linear aydınlatma

431

Linear aydınlatma genellikle LED ışık şeridi şeklindedir. Adından da anlaşılacağı gibi evinizi veya iş yerinizi sürekli ışık hatlarıyla aydınlatmanızı sağlayan ışık hattıdır.

Lineer aydınlatmayı spot ışıklarla birleştirin

Lineer aydınlatma cihazlarını nokta ışık modülleriyle birleştirerek çeşitli aydınlatma efektleri ve modları oluşturabilirsiniz. Nesneleri veya alanları vurgulamak için nokta ışıklar veya spot ışıklar ile mekanın ana ve genel ışığını sağlamak için çizgi ışıklar çok yaratıcı ve mimari bir fikirdir ve mağazalarda ve galerilerde yaygın olarak kullanılır.

Merdivenlerde lineer aydınlatma fikirlerini kullanın

Merdivende dramatik bir etki yaratmak için merdiven duvarının her iki tarafına gömme lineer ışıklar takabilirsiniz. Belirgin bir ışık kaynağı olmadan daha fazla ışık arıyorsanız, doğrusal ışıkları doğrudan her merdiven basamağının altına yerleştirin. Basamakların altındaki bu dolaylı aydınlatma, merdivenlerin altında harika gölgeler yaratır ve katlar arasında muhteşem bir yol oluşturur.

Merdivende korkuluk kullanılıyorsa, korkuluğun altına ışık çizgileri yerleştirerek ışığın tüm merdiveni aydınlatmasını ve korkuluklara hoş bir parlaklık vermesini sağlayabilirsiniz.

Asansörde lineer bir ışık kullanın

Asansör aydınlatma tasarımı çoğu insanın aklında olmasa da göz ardı edilemeyecek önemli bir unsurdur. Asansörlerde genellikle az yer vardır ve hastane ve apartman gibi yerlerde günün 24 saati açık olan asansör çalıştığında ışıklar yanar. Bu nedenle, LED'lerin uzun ömürlü olması ve bakım süresini büyük ölçüde azaltabilecek sık değiştirme gerektirmemesi nedeniyle, yerleşik LED doğrusal ışığın kullanılması tavsiye edilir.

Lineer aydınlatma sınırsız esneklik, çok sayıda kurulum seçeneği ve konfigürasyon sunar. 90 derece açı, sarkıt ve gömme montaj gibi seçeneklerle yaratıcı konfigürasyonları keşfedebilir, farklı alan ve yerleşimlere uyum sağlayabilirsiniz. Bu, iç mekan konseptinizin estetiğini ve işlevselliğini mükemmel şekilde tamamlayan doğru aydınlatma tasarımlarını elde etmenizi sağlar.

Duvar ve tavan arasında köşe aydınlatması kullanın

Köşe aydınlatması aydınlatmanın ve dönüşümün çekici bir yoludur. Köşelere ışık çizgileri yerleştirerek benzersiz ve dinamik aydınlatma efektleri oluşturabilir, mimari özellikleri vurgulayabilir veya bir odaya derinlik ve boyut katabilirsiniz. Köşe aydınlatması iç tasarımınızın görsel çekiciliğini artırır.

Geometrik şekillere sahip çizgi ışıklarından mimari aydınlatma tasarlayın

Lineer ışıklar sadece düz çizgilerle sınırlı değildir ve esneklikleri sayesinde dikdörtgen, üçgen, altıgen ve daire gibi farklı geometrik şekillerde tasarlanıp uygulanabilmektedir. Geometrik şekillere sahip ışık hatları, en yaratıcı aydınlatma yöntemlerinden biridir ve tasarımcıya mimari aydınlatma için çeşitli seçenekler sunar.

Kavisli lineer lambayla çevreye güzellik katın

Kavisli lineer ışıklar, genel mekan aydınlatmasının yanı sıra dekoratif aydınlatma için de çekici bir fikirdir. Mekan mimarisinin türüne ve optimum aydınlatmaya göre tavan ışıklarını gömme, sıva üstü ve sarkıt şeklinde tasarlayıp monte edebilir ve görsel etkisinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Lineer ışıklar kullanarak istediğiniz mekanda doğru aydınlatmaya sahip olmak için Tekwat Group'un danışman mühendisleri ile iletişime geçebilirsiniz.

(BÜLTEN)
Paylaş