havadurum

Liselerde Bilim Uygulaması Kongresi Merkez Çanakkale Anadolu Lisesi'nde Başladı

Çanakkale'nin merkezinde bulunan Anadolu Lisesi, "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" kapsamında düzenlenen öğrenci kongresine ev sahipliği yaptı. Bu önemli etkinliğe, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da katılarak destek verdi.

1446

Merkez Çanakkale Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" kapsamında düzenlenen öğrenci kongresine ev sahipliği yapıyor. Kongreye katılan Vali İlhami Aktaş, öğrencilerin bilimsel çalışmalarını desteklemek adına büyük önem taşıyan bu tür etkinliklerin önemini vurguladı. Aktaş, öğrencilerin bilime olan ilgisini artırmak ve onları teşvik etmek amacıyla düzenlenen kongrelerin, eğitim sisteminin kalitesini yükseltmede kritik bir rol oynadığını ifade etti.

Öğrenci Projeleri Sergileniyor

Kongrede, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya alanlarında hazırlanan projeler, öğrencilerin emekleri ve öğretmenlerin rehberliğinde sergileniyor. 30 öğrencinin 4 öğretmen danışmanlığında gerçekleştirdiği projeler, velilerin de destekleriyle hayata geçirildi. Projeler, katılımcılar tarafından ilgiyle inceleniyor ve değerlendiriliyor.

Vali Aktaş, Öğrencileri Tebrik Etti

Vali İlhami Aktaş, kongrede öğrencilerin çalışmalarını yakından inceleyerek, projeler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin gösterdiği gayret ve başarıdan ötürü memnuniyetini dile getiren Aktaş, emek veren öğrencileri ve onları destekleyen öğretmenleri tebrik ederek başarılar diledi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş