havadurum

Milli takım tarihinde ilk defa dünya şampiyonluğu kazandılar

Dünya Tekvando Federasyonu tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen şampiyonada Türkiye, tarihinin en iyi dünya şampiyona performansını gösterdi. Milli takım tarihinde ilk defa takım halinde dünya şampiyonluğu elde etti.

885

 Dünya Tekvando Federasyonu Azerbaycan Bakü’de gerçekleştirilen şampiyonada 145 ülkeden 949 sporcu kıyasıya mücadele etti. Türkiye şampiyonada 3 altın ve 3 bronz olmak üzere 6 madalya kazandı. Türkiye, tarihte ilk kez bir dünya şampiyonasında 3 altın madalya kazanmayı başardı. Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, dünyanın en iyi teknik direktörü seçildi. 

 
“Bu zirve noktası elbette bizim için yeterli olmayacak”
Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu zirve noktası elbette bizim için yeterli olmayacak. 20 yıllık federasyon başkanlığımda hiçbir başarıyı yeterli görmedim, hep daha fazlasının olduğunu bilerek, kendimi, ekibimi ve tüm camiamızı motive etmeye çalıştım. Evet, ilk kez takımlarda dünya şampiyonu olduk, ilk kez 3 altın madalya kazandık. Toplamda 6 madalya elde ettik. En iyi teknik direktörler en iyi sporcular bizden çıktı. Çok gururluyum. Elbette bunun keyfini çıkaracağız. Ama çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.
(Erhan Taylan)
Paylaş