havadurum

MKE Ankaragücü-Fenerbahçe Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta ve Hangi Kanalda? Ziraat Türkiye Kupası Heyecanı

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. İki takım arasındaki 14 yıllık kupa rekabeti yeniden alevleniyor. Peki, MKE Ankaragücü-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte maçın tüm detayları…

781

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek final turu heyecanı başlıyor. Türkiye Kupası çeyrek final turu oynanacak MKE Ankaragücü-Fenerbahçe müsabakasıyla başlayacak. Karşı karşıya gelecek MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe, 14 yıl sonra kupada birbirlerine rakip olacak. Peki, MKE Ankaragücü-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, MKE Ankaragücü- Fenerbahçe maçı hakkında bilgiler…

MKE Ankaragücü-Fenerbahçe Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta ve Hangi Kanalda?

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasında 27 Şubat Salı günü deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.45’te başlayacak. Çeyrek final mücadelesi A Spor ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

Fenerbahçe’nin Eksikleri

Fenerbahçe, MKE Ankaragücü maçında 3 oyuncusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan İrfan Can Kahveci ile Joshua King, zorlu deplasmanda forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan ve çalışmalara başlayan Fred’in ise riske edilmesi beklenmiyor. Bu oyuncuların yanı sıra hafif ağrıları bulunan Bright Osayi-Samuel’in durumuna da teknik heyet maç saatinde karar verecek.

MKE Ankaragücü’nün Son Durumu

Trendyol Süper Lig’de son 5 maçında galip gelemeyen MKE Ankaragücü, ilk yarısını 2-0 önde kapattığı son karşılaşmasında Mondihome Kayserispor’a 3-2 yenildi. Göreve devam etme kararı alan teknik direktör Emre Belözoğlu yönetiminde kupada Fenerbahçe’yi eleyerek çıkış yapmak isteyen başkent temsilcisi, sırasıyla Malatya Arguvanspor, İskenderunspor, Çaykur Rizespor ve Anagold 24 Erzincanspor’u eleyerek çeyrek finale yükseldi.

Takımların Kupa Karnesi

Türkiye Kupası’nı bugüne dek Fenerbahçe 7, MKE Ankaragücü ise 2 kez müzesine götürdü. Kupayı son kazanan takım olan Fenerbahçe, geçen sezon Başakşehir’i yenerek bu zaferi yaşamıştı. Fenerbahçe, 1967-1968’de Altay’ı, 1973-1974’te Bursaspor’u, 1978-1979’da Altay’ı, 1982-1983’te Mersin İdmanyurdu’nu, 2011-2012’de Bursaspor’u ve 2012-2013’te de Trabzonspor’u yenerek kupayı kazandı. "Kupa Beyi" unvanlı MKE Ankaragücü ise 1971-1972’de Altay’ı, 1980-1981’de ise Boluspor’u yenerek bu kulvarda adını zirveye yazdırdı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş