havadurum

MSÜ Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak? İşte 2024 MSÜ Sınav Tarihi ve Sınav Giriş Belgesi Alma Yöntemi

MSÜ sınavına girecek adaylar dikkat! Sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? İşte sınav tarihi ve sınav giriş belgesi alma yöntemi…

1117

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 3 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için sınav giriş yerleri merak ediliyor. Sınava katılacak olan adaylar, sınav giriş belgelerinin ne zaman yayımlanacağını ve nasıl alınacağını araştırıyor. İşte 2024 MSÜ sınavı ile ilgili tüm detaylar…

2024 MSÜ Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM’nin 2024 sınav takvimine göre, MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 3 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav, askeri öğrenci olabilmek için başvuran adayların katılımıyla yapılacak. Sınavda adaylara Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarından sorular sorulacak.

2024 MSÜ Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

MSÜ sınavına girecek olan adaylar, sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM, sınav giriş belgelerini sınavdan 10 gün önce yani şubat ayının son haftasında ilan etmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl da sınav giriş belgeleri sınavdan 10 gün önce duyurulmuştu. Adaylar, sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilecekler.

MSÜ Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

MSÜ sınavına girecek olan adaylar, sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile alabilecekler. Sınav giriş belgesinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak. Adaylar, sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremeyecekler. Sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayların sınavları geçersiz sayılacak.

Sınav giriş belgesi almak için son günün ne zaman olduğunu kaçırmamak için ÖSYM’nin duyurularını takip etmeyi unutmayın. Sınavda başarılar dileriz.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş