havadurum

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde önemli sürpriz!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen ‘Müzikle Umuda Yolculuk’ konseriyle, köy okullarında eğitim gören ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere bine yakın ayakkabı toplandı. Düzenlenen etkinlikte önemli bir sürpriz yapıldı.

586

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen ‘Müzikle Umuda Yolculuk’ konseriyle çok sayıda ayakkabı toplandı. Etkinliğin sonuna doğru, ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin yeni bina projesi tanıtıldı.

Üç bloktan oluşacak olan fakülte binası, 8 bin 527 metrekare alana inşa edilecek. Binada; 40 adet bireysel çalışma odaları, 50 adet öğretim üyeleri odaları, 400 kişilik çok amaçlı konservatuar salonu, 400 kişilik bahçe amfi, sahneli derslik, 80 kişilik sınıf, 2 adet koro sınıfı, kostüm ve makyaj odaları, kütüphane, stüdyo, solfej-teori orkestra sınıfı, aynalı derslik, sergi salonu, toplantı odası, müzikal birikim arşivi odası, çalgı yapım, bakım ve onarım atölyesi, baskı cilt odası ve 300 kişi kapasiteli kafeterya bulunacak.

(Fotoğraflar; Sevi Gözay Uğurlu)

(ESRA GÜLLER)
Paylaş