havadurum

Nisan ayındaki ara tatil ne zaman, hangi günleri kapsıyor? Ara tatil kaç gün, bayrama mı denk gelecek?

Öğrenciler ve veliler için önemli bir dönem olan ara tatilin ikinci perdesi yaklaşıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk ara tatil Kasım ayında gerçekleşmişti. Şimdi gözler ikinci ara tatil dönemine çevrildi. Peki, bu tatil ne zaman başlayacak ve kaç gün sürecek?

1115

Tatil planları yapmak için kolları sıvayan öğrenciler ve aileler, 2024 yılının Nisan ayındaki ara tatil dönemini merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı takvime göre, yılın ikinci ara tatili ne zaman başlayacak ve hangi günleri kapsayacak?

Ara Tatilin Başlangıcı ve Süresi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlemelerine göre, ilkokuldan liseye kadar tüm öğrencileri kapsayan ikinci ara tatil, 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Hafta sonu tatilleriyle birleşen bu dönem, toplamda dokuz günlük bir tatil fırsatı sunuyor.

Ramazan Bayramı ile Ara Tatilin Kesişmesi

Bu yıl, öğrenciler ve aileleri için bir sürpriz var. Ara tatil, Ramazan Bayramı ile aynı döneme denk geliyor. 10-11-12 Nisan tarihlerinde idrak edilecek olan Ramazan Bayramı, ara tatille birleşerek uzun bir tatil dönemi oluşturuyor.

Yaz Tatili Ne Zaman Başlıyor?

Eğitim yılının sona ermesi ve yaz tatilinin başlangıcı da merak konusu. Yaz tatili, 14 Haziran 2024 tarihinde başlayacak ve öğrenciler uzun bir yaz dönemine adım atacak.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş