havadurum

Öğrenciler Güz dönemi renkli etkinliklerle kapattı

Çanakkale’de okullar, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" etkinlikleri ile başarıyla tamamlandı.

1890

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez bu yıl karne öncesi tüm okullarda "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" etkinlikleri düzenlendi. Karne öncesinde 15-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen bu etkinlikler, öğrencilerin eğlenceli ve öğretici bir atmosferde bulunmalarını sağladı.

Kelime oyunları, komedi saati…

"Dönem Sonu Faaliyet Haftası" boyunca, öğrenciler öğretmenlerinin rehberliğinde çeşitli etkinliklere katıldılar. Bilgi yarışması, kelime oyunu, en sevdiğini paylaş etkinliği, yetenek paylaşım saati, görsel sanatlar, bilim ve spor saati, hitabet oyunları, sosyal sorumluluk ve kitap okuma saati, tecrübe paylaşımı söyleşileri, komedi saati, oyun saati, dönem sonu gösterileri ve gezi gibi birçok etkinlik öğrencilerin ilgisini çekti.

Dolu dolu 4 gün

Yarıyıl tatilinden önce 15-18 Ocak tarihleri arasında 4 gün süreyle "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" ile öğrenciler için öğretmenler rehberliğinde keyifli anlar yaşandı.

Becerilerini geliştirdiler

Çanakkale'de resmi ve özel tüm okullarda gerçekleştirilen "dönem sonu faaliyet haftası planı" ile öğrenciler, dil becerilerini ve hitabet yeteneklerini geliştirme fırsatı buldular. Aynı zamanda yeteneklerini sergileme imkanı elde eden öğrenciler, paylaşmanın önemini kavradılar ve takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenme şansı yakaladılar.

Sosyal gelişim için fırsat

Bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşandı. Keyifli vakit geçiren öğrenciler okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak deneyimlediler.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş