havadurum

Orman Yangınından Zarar Gören Üreticilere Zeytin Fidanı Dağıtımı Gerçekleştirildi

Çanakkale'nin merkezinde yaşanan orman yangınlarının etkisiyle zarar gören üreticilerin tarımsal üretimlerine destek olmak amacıyla, 16-17 Temmuz ve 22-23 Ağustos 2023 tarihlerinde Zeytin Fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

1710

Çanakkale'de 16-17 Temmuz ve 22-23 Ağustos 2023 tarihlerinde yaşanan orman yangınlarının ardından zarar gören üreticiler için önemli bir adım atıldı. Çanakkale merkezde gerçekleşen orman yangınında zarar gören üreticilerin tarımsal üretimlerine destek olmak amacıyla Zeytin Fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Destek Programına Yoğun Katılım

Yağcılar ve Kayadere Köylerinde düzenlenen programa, Vali İlhami Aktaş, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, İl Genel Meclis Üyesi Şener Akçay, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, köy muhtarları, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Aktaş: "Devlet Üreticilerimizin Yanında"

Programda üreticilerle bir araya gelerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, sorun ve talepleri dinledi. Dağıtılan fidanların üreticilere hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Aktaş, devletin her zaman üreticilerin yanında olduğunu belirterek, bol ve bereketli bir üretim yılı geçirmelerini diledi.

Köylere 9.000 Adet Zeytin Fidanı Teslim Edildi

Çanakkale Valiliği himayesinde, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve yürütülen, Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen proje kapsamında, %67 devlet %33 üretici katkılı olarak yangından etkilenen 12 köydeki 120 üreticiye 9.000 adet Ayvalık yağlık çeşidi sertifikalı zeytin fidanı dağıtıldı.

Üreticilerin Talepleri Karşılandı

Yangından zarar gören ve yangınların yaşandığı köylerde ikamet eden tüm üreticilerin talep ettikleri zeytin fidanları, köylere dikilmek üzere teslim edildi. Bu destekle üreticilerin tarımsal üretimlerine devam edebilmeleri amaçlanıyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş