havadurum

ÖSYM Başkanı: “Sınav Sorularını Yapay Zeka Üretecek”

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yıl tüm sınav merkezlerinde yapacakları uygulamalar hakkında açıklamalarda bulundu.

989

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yıl yapacakları sınavlarda yapay zekayı aktif şekilde kullanacaklarını açıkladı. Özellikle deprem bölgelerinde adayların sorun yaşamaması için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Ersoy, "Makine-insan dengesini sağlayacağız" dedi.

Yapay Zeka ile Soru Üretilecek ve Değerlendirmeler Yapılacak

Ersoy, ÖSYM'nin yapay zeka uzmanlarını ekibine dahil ettiğini ve bu alanda çalışmaların başladığını ifade etti. Yapacakları adımın, tüm kurumların sınav süreçlerinde daha etkili koordinasyon sağlayacağını belirten Ersoy, yapay zeka ile soru üreteceklerini ve değerlendirmeler yapacaklarını vurguladı. Bu adımın sınavların daha verimli ortamlarda gerçekleşmesine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Ersoy, insan faktörünü de göz ardı etmeyeceklerini ve makine ile insan dengesini koruyacaklarını belirtti.

Dijital Sınavlar Artacak ve Tasarruf Sağlanacak

ÖSYM Başkanı, dijital sınavlara ilişkin de açıklamalarda bulundu. Kağıt tabanlı sınavlardan dijital tabanlı uygulamalara geçiş sürecinde çalışmalarının devam edeceğini belirten Ersoy, dijital uygulamaların tasarruf sağlayacağını ve adaylara sınav sonuçlarını daha hızlı kullanma imkanı sunacağını söyledi.

Depremzede Öğrencilere Hassas Yaklaşım

Geçen yıl yaşanan depremlerin ardından deprem bölgelerindeki adaylara yönelik hassas bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Ersoy, bu yıl tüm sınav merkezlerinde uygulama yapacaklarını açıkladı. Adayların sorun yaşamaması için önlemler aldıklarını belirten Ersoy, yıkılan veya hasar gören okulların durumuna göre verilerini güncellediklerini ifade etti.

Uluslararası Sınavlara Yönelik Standartlar Artacak

ÖSYM Başkanı, Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı'nın (TR-YÖS) uluslararası alanda da geçerliliğini sağlamak için çalıştıklarını belirtti. TR-YÖS'ün Türkiye'nin tanıtımında önemli bir rol üstleneceğini ifade eden Ersoy, uluslararası öğrenci kabulünü artırarak üniversitelerin uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini söyledi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş