havadurum

Pırlanta Yerine 'Ekonomik Kriz Teklifi'!

Evlilik teklifi, birçok çiftin hayatında unutulmaz bir an olarak yer alır. Bu özel anın en önemli sembolü ise yüzüktür. Ancak ekonomik kriz, bu özel güne gölge düşürdü. 

1746

Evlilik teklifi, birçok çiftin hayatında unutulmaz bir an olarak yer alır. Bu özel anın en önemli sembolü ise yüzüktür. Pırlanta yüzükler, evlilik tekliflerinin klasik seçimi olarak bilinir. Ancak son yıllarda pırlanta yerine imitasyon yüzük tercih edenlerin sayısı artıyor. Peki, evlilik teklifi için yüzük seçerken yurttaşlar nelere dikkat ediyor? Alat Kuyumculuğun sahibi Emirhan Alat sorularımızı yanıtladı.

Pırlanta ve imitasyon arasında 3 kat fiyat!

Alat, pırlanta yüzük fiyatlarının ortalama 9 bin liradan başladığını ifade ederken imitasyon pırlanta yüzüklerin 2-3 bin liradan bandından satışa sunulduğunu kaydetti.

Pırlanta için 9 bin lira gözden çıkartılmalı

Alat, evlilik teklifinde baget pırlanta yüzük tercih etmek isteyen vatandaşların 8-9 bin lirayı gözden çıkarması gerektiğini kaydederek, “Tam tur pırlanta yüzükler ise 10 bin liradan başlıyor” dedi.

Eskiden sadece pırlanta tercih edilirdi

Evlenmek isteyen çiftlerin bütçelerine göre tercihler yaptığını söyleyen Alat, kadınların gönlünde pırlanta yatsa da ekonomik zorluklar nedeniyle imitasyon pırlanta olan altın yüzüklerin daha çok sattığını ifade etti. Alat, “Evlilik teklifinde yüzük maddi duruma göre tercih ediliyor. Eskiden pırlanta harici evlilik teklifi söz konusu değildi. Fiyatlar yükseldikçe, insanlar imitasyona dönüyor. Daha çok imitasyon tercih ediliyor” diye belirtti.

Gram düştü, satış düşmedi

Ekonomik kriz her geçen gün yurttaşın kemerini sıkmasına neden olsa da kuyumcular da hareketlilik gözden kaçmıyor. Alat Sevgililer Günü’nde de hareketlilik yaşandığını belirterek, “Bu sene sevgililer gününde satış oranımız geçen seneye göre daha hızlı, iyiydi. Geçtiğimiz yıllarda daha ağır ürünler tercih edilirken bu sene 2-3 gramlık yüzük, bileklik gibi ürünler daha çok tercih edildi” ifadelerine yer verildi.

Altın yatırımı artıyor!

Kuyumcu Alat, vatandaşın yatırım için bir kez daha altına yöneldiğine dikkat çekerek, “İnsanlarda altına yönelme bu sene çok fazla oldu. Altının garanti yatırım olduğunu herkes daha iyi anladı. Borsa, ciripto paradan çok fazla zarar eden insanlar, yeniden garanti yatırım olan altını tercih ediyor” dedi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş