havadurum

Sevgililer Günü'nde yine altın tercih edildi

Sevgililer Günü’nde altın ve mücevher almak isteyenler kuyumculara akın etti. 14 Şubat için kimi sevgili sürpriz yapmak isterken, kimi ise işini şansa bırakmadı. Her halükarda bu özel gün, altın satışlarının yükseldiği bir gün oldu.

2839

14 Şubat Sevgililer Günü, kuyumcular için de önemli bir fırsat oldu. Sevgililerine altın ve mücevher hediye etmek isteyenler, Çanakkale'de kuyumcu dükkânlarını doldurdu. Kuyumcular, 14 Şubat’ta altın fiyatlarının uygun olmasının, satışları artırdığını belirtti.

En çok kolye, bileklik ve yüzük tercih ediliyor

Çanakkale'nin Paşa Kuyumculuk çalışanı Mustafa Temel, sevgililer gününün diğer özel günlerden daha farklı olduğunu söyleyerek, "Kuyumcular daha hareketli oluyor. Bizim çıtır diye tabir ettiğimiz ürünler daha çok tercih ediliyor. Kolye, bileklik, yüzük gibi... Bütçesine göre herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor." dedi.

Erkekler sürpriz yapmayı tercih ediyor

Temel, sevgililerin genellikle beraber alışveriş yapmadığını, erkeklerin tek başına gelip hanımlarına sürpriz yapmak istediklerini anlattı. Temel,"Hanımın bilgisi dahilinde oluyor tabii alacağı, daha önce beğendiği bir şeyi alıyor. Beğenmezlerse de değişim yapıyoruz, konuda kolaylık sağlamaya çalışıyoruz." diye ekledi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş