havadurum

Son başvuru tarihi 16 Nisan 2024

Ezine İlçe Tarım Müdürlüğü'nün yürüttüğü “Üretim Şahlansın, Seralar Kaplansın” projesi kapsamında, zarar görmüş seralara destek veriliyor. Plastik örtü materyallerinin değiştirilmesiyle üretim yeniden canlanacak. Son başvuru tarihi 16 Nisan 2024.

1062

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan "Üretim Şahlansın, Seralar Kaplansın" projesi kapsamında, Ezine İlçe Tarım Müdürlüğü merkezde ve köylerde bulunan seralara çeşitli sebeplerle zarar görmüş, naylonları hasarlı, yırtılmış, yıpranmış veya değişim gerektiren seralara odaklandı. Ezine İlçe Tarım Müdürlüğü, seraların üretime yeniden kazandırılması amacıyla plastik örtü materyallerinin değiştirilmesini sağlıyor. Bu proje, Alternatif Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi altında yer almakta olup %50'si Tarım ve Orman Bakanlığı, %25'i Çanakkale İl Özel İdaresi ve %25'i üreticiler tarafından finanse edilmektedir. Proje kapsamında sera naylonu dağıtımı başlatılmıştır.

Son müracaat tarihi ne zaman

“Seralar Kaplansın, Üretim Şahlansın” projesi kapsamında üreticilerden; daha önce başvurup projeden faydalanamayan üreticilerin de başvuru yapmasının sağlanması için 16 Nisan 2024 Salı günü mesai bitimine kadar İlçe Müdürlüğümüze dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş