havadurum

Tarımsal üretim için ilk toplantı gerçekleşti!

Çanakkale Belediye Toplantı Salonu'nda Tarımsal Üretim Planlaması hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

1426

Çanakkale Belediye Toplantı Salonu, tarımsal üretim planlaması konusunda önemli bir bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan'ın başkanlığındaki toplantıya, ilgili sektörden birçok önemli isim katıldı. Tarımsal üretim planlamasının rolü, amaçları ve önemi katılımcılara detaylı bir şekilde aktarıldı. Toplantıya; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sezer, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve konu ile ilgili Teknik Personeller katılım sağladı.

Tarımsal üretim planlamasına dikkat çekildi

Türkarslan, toplantıda yaptığı konuşmada, bu planlamanın tarım işletmelerinin sürdürülebilir ve verimli bir şekilde faaliyet göstermelerine katkı sağladığını vurgulayarak, “Tarımsal üretim planlaması, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin üretim sürecini organize etmek ve kaynakları verimli bir şekilde kullanmak amacıyla yapılan bir planlama sürecidir. Tarımsal üretim planlaması, tarım işletmelerinin sürdürülebilir ve verimli bir şekilde faaliyet göstermesini sağlayarak, üretim miktarlarını artırırken doğal kaynakları koruma ve sürdürülebilirlik prensiplerini dikkate alır. Bu sayede tarım sektöründe karlılığın artmasına ve gıda güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlar” dedi.

Tarımsal üretim planlanmasına dair bilgi verildi

Toplantıda, Ziraat Yüksek Mühendisi Hakan Turan tarafından tarımsal üretim planlamasının neden gerekliliği, ne anlama geldiği, nasıl uygulanacağı ve il/ilçe müdürlüklerine düşen görevler ayrıntılı bir sunumla ele alındı. Sunum sonunda katılımcılardan alınan soruların cevaplanması ile toplantı sona erdi. (Erhan Taylan)

Paylaş