havadurum

TFF'den VAR Support Uygulaması!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gelecek sezona hazırlık kapsamında Trendyol Süper Lig'de ve diğer önemli maçlarda VAR Support uygulamasına başlıyor.

788

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 28. haftasından itibaren ve aynı zamanda Turkcell Süper Kupa ile Ziraat Türkiye Kupası finallerinde başlamak üzere yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. VAR Support uygulamasıyla ilgili yapılan duyuruda, gelecek sezon için hazırlık kapsamında bu sisteme geçileceği belirtildi. Bu yeni uygulamaya göre, müsabaka esnasında VAR hakeminin yanında ikinci bir VAR hakemi, VAR Support / VAR Destekleyicisi sistemi kullanacak.

TFF'nin açıklamasına göre, VAR Support sistemi, VAR hakemlerine ek olarak görev yapacak ikinci bir VAR hakemiyle birlikte çalışacak. Ancak, nihai karar yine VAR hakemine ait olacak. VAR destekleyicisi, müsabakayı ekran takibi yaparak en iyi açıyı bulma ve kriterlerin teyidi konusunda VAR hakemine yardımcı olacak.

Bu önemli değişiklik, Trendyol Süper Lig'in geri kalan maçlarında da uygulanacak. Örneğin, 28. hafta mücadelesi Beşiktaş-Galatasaray arasında oynanacakken, 30. haftada Trabzonspor-Fenerbahçe, 34. haftada Fenerbahçe-Beşiktaş ve 37. haftada Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmalarında VAR Support sistemi devreye girecek.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş