havadurum

TFF Tahkim Kurulu, Galatasaray ceza kararını açıkladı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Galatasaray'ın Profesyonel Disiplin Kurulu'nun 22 Şubat'ta açıkladığı cezalara yaptığı itirazı reddederek, kararları onayladı.

763

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Galatasaray'ın Profesyonel Disiplin Kurulu'nun verdiği cezaları onadı.

Galatasaray'ın 22 Şubat'ta açıklanan cezalarına yaptığı itirazı reddeden Tahkim Kurulu, kararları onayladı. Kurulun 01 Mart 2024 tarihli toplantısında yapılan incelemeler sonucunda şu kararlar alındı:

  • Galatasaray'ın taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı 112 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına ilişkin kararın, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı belirlendi ve başvurunun reddedilmesi oybirliği ile karara bağlandı.
  • Ayrıca, Galatasaray'ın merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 195 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına ilişkin kararın da sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı tespit edilerek başvurunun reddi oyçokluğu ile karara bağlandı.
  • Son olarak, Galatasaray'ın taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 260 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına ve çirkin tezahüratta bulunan Misafir Tribün 407 blokta yer alan seyircilerin bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine ilişkin kararın da sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı belirlendi ve başvurunun reddi oybirliği ile karara bağlandı.

Tahkim Kurulu'nun aldığı bu kararlar doğrultusunda Galatasaray'a verilen cezaların geçerli olduğu ve itirazların reddedildiği açıklandı

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş