havadurum

Trabzonspor-Fenerbahçe Maçının Ardından PFDK Sevkleri Açıklandı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonrasında yaşanan olaylar, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından değerlendirildi. PFDK'nın bugün yaptığı toplantı sonucunda disiplin sevkleri açıklandı.

606

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylar sonrasında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), sevklerle ilgili kararını verdi. PFDK, Trabzonspor'dan antrenör Egemen Korkmaz'ı ve Fenerbahçe'den futbolcular Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat'ı tedbirsiz olarak disipline sevk etti.

Trabzonspor'dan sevkler

PFDK'nın 01.04.2024 tarihli toplantısında yapılan açıklamada, Trabzonspor Kulübü'nün 17.03.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe Trendyol Süper Lig maçındaki saha olaylarına ilişkin sevk raporlarına yer verildi. Bu kapsamda, Trabzonspor Kulübü antrenörü Egemen Korkmaz, maçtaki kavgası nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 45. maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edildi.

Fenerbahçe'den sevkler

Fenerbahçe Kulübü'nden ise Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat, Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan, aynı maçtaki çeşitli disiplinsiz davranışlar sebebiyle PFDK'ya sevk edildi. Bu oyuncuların sportmenliğe aykırı hareketleri ve kavgaları, Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili maddelerine aykırı bulunarak tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş