havadurum

Tüm Türkiye'de hava durumu; 7 Ocak 2024 Hava Durumu: Hangi İllerde Fırtına, Hortum ve Kuvvetli Yağış Var? İstanbul’a Kar Ne Zaman Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 Ocak 2024 hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre ülke genelinde sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ancak bazı bölgelerde fırtına, hortum ve kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Peki, hangi illerde hava nasıl olacak? İstanbul’a kar ne zaman yağacak? İşte detaylar…

2245

7 Ocak 2024 Cumartesi günü ülkemizin hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu sorunun cevabını verdi. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Mersin, Yozgat, Kırşehir, Çorum ve Amasya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Çanakkale, Balıkesir’in batısı, Edirne, Kırklareli, Antalya, Isparta çevreleri ve Burdur’un doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Hangi İllerde Fırtına, Hortum ve Kuvvetli Yağış Var?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Ocak 2024 Cumartesi günü için bazı bölgelerde fırtına, hortum ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Uyarıya göre, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne’nin güneyi, Konya’nın güney ve batı ilçelerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-80 kilometre/saat, kıyı Ege’de yer yer 90 kilometre/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ayrıca, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hortum oluşma riskine karşı yerel halkın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

İstanbul’a Kar Ne Zaman Yağacak?

İstanbul’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. 7 Ocak 2024 Cumartesi günü en yüksek sıcaklık 17 derece olarak ölçülecek. Öğle saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı olacak. Ancak İstanbul’da kar yağışı bekleyenler için kötü haber var. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün mevsimlik tahminlerine göre, Ocak ayı boyunca İstanbul’da kar yağışı görülmesi beklenmiyor. Şubat ayında ise sadece 27 Şubat’ta karla karışık yağmur ihtimali var. Bu nedenle İstanbul’da kar yağışı görmek isteyenlerin biraz daha sabretmesi gerekiyor.

Bazı İllerde Beklenen Hava Durumuyla Günün En Yüksek Sıcaklıkları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, 7 Ocak 2024 Cumartesi günü bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları şöyle:

  • Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 15
  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 17
  • İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16 (Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.)
  • Adana: Parçalı ve çok bulutlu 20
  • Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.)
  • Samsun: Parçalı bulutlu 20
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 19
  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 5
  • Diyarbakır: Az bulutlu 9
(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş