havadurum

Ücretsiz Doğalgaz Desteği Sonlandı: 25 Metreküp Ne Kadara Mal Olacak?

Bir yıllık süreyle milyonlarca haneye ısınma desteği sağlayan 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması sona erdi. Peki, bu durum faturaları nasıl etkileyecek?

1005

1 Mayıs 2024 itibarıyla sona eren 25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteği, milyonlarca haneyi doğalgaz faturalarında artışla karşı karşıya bıraktı. Peki, bu uygulama ne zaman başladı, ne kadardı ve bundan sonra doğalgaz faturaları ne kadar olacak?

Uygulama Ne Zaman Başladı?

Ücretsiz 25 metreküp doğalgaz uygulaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Mayıs 2023'te yaptığı açıklama ile başlamıştı. Bu uygulama ile dar gelirli hanelerin kış aylarında ısınma ihtiyacını karşılamaları ve mutfakta doğalgaz kullanabilmeleri amaçlanmıştı.

Uygulama Ne Kadardı?

Mutfak ve sıcak su tüketiminde kullanılan ilk 25 metreküp doğalgaz ücretsiz olarak veriliyordu. Bu sayede ortalama bir hanenin yıllık doğalgaz faturasında 150 TL indirim sağlanmış oluyordu.

Peki, Bundan Sonra Doğalgaz Faturaları Ne Kadar Olacak?

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, Mayıs 2024'te geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı. Bu da demek oluyor ki, 25 metreküp doğalgazın ücreti, kullanılan tarife ve bölgeye göre değişiklik gösterecek.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş