havadurum

Yaz Tatili Kısalıyor mu? 2024'te Okullar 200 Gün mü Olacak? MEB'den Flaş Karar!

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda uygulanan 180 günlük eğitim süresini artırmaya yönelik adımlar atıyor. Bu doğrultuda öğrencilerin yaz tatili süresi kısalacak, okula gitme süreleri uzayacak. Peki, yaz tatili kısalacak mı, kaç gün olacak? Okullar 200 gün mü olacak? İşte MEB'in yeni kararı ve detayları...

1989

Yaz tatili kısalacak mı, kaç gün olacak sorusu son günlerde cevabı en çok merak edilen konu başlıklarından biri oldu. Okullarda uygulanan ara tatil uygulaması dışında sıra yaz tatili süresiyle ilgili de değişiklik yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan karara göre okullarda alınan eğitim süresi artacak. Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda uygulanan 180 günlük eğitim süresini artırmaya yönelik açıklamalar gündem oldu. Söz konusu kararın 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Yaz Tatili Süresi Ne Kadar Olacak?

MEB'in yeni kararına göre, okullarda 180 olan eğitim-öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması hedefleniyor. Bu doğrultuda öğrenciler yaz tatilini daha kısa yapacak ve yıl içerisinde daha fazla okula gidecek. Türkiye'de yaz tatili süresi, ara tatil uygulamasının başladığı 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren 13 haftadan 11 haftaya inmişti. Yeni düzenlemeyle birlikte yaz tatili süresinin daha da kısalması bekleniyor. Yaz tatili süresinin ne kadar olacağı ise henüz netleşmedi.

Okullar 200 Gün mü Olacak?

MEB'in yeni kararıyla birlikte okullarda eğitim süresinin 200 güne çıkarılması amaçlanıyor. Bu kararın gerekçesi olarak, öğrencilerin 180 günün tamamında verimli eğitim alamadıkları, kar tatili, bayramlar ve resmi tatiller sebebiyle eğitim süresinin farklılık gösterdiği belirtiliyor. Ayrıca gelişmiş ülkelerde 200 günün üzerinde olan eğitim süresinin Türkiye'de de uzatılması gerektiği ifade ediliyor. Bu sayede öğrencilerin akademik başarılarının artırılması ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Ara Tatil Uygulaması Kalkacak mı?

Okullarda kasım ve nisan aylarında 5 gün olmak üzere hafta sonuyla beraber 9 gün süren ara tatil uygulaması ise devam edecek. Öğrenciler, ilk sınavlarından sonra dinlendikleri ara tatillerini yine aynı şekilde kullanacak. MEB, ara tatil uygulamasının öğrencilerin motivasyonunu ve performansını artırdığını, ayrıca öğretmenlerin de mesleki gelişimlerine katkı sağladığını belirtiyor. Ara tatil uygulamasının kaldırılması veya değiştirilmesi gibi bir planın olmadığı açıklanıyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş